Van links naar rechts: Mevr. W. Visser, Nicolette de Vetten, Rens van de Linden van Albert Heijn en zittend wethouder Marijn van Ballegooijen.
Van links naar rechts: Mevr. W. Visser, Nicolette de Vetten, Rens van de Linden van Albert Heijn en zittend wethouder Marijn van Ballegooijen. Aangeleverd

Eerste proviand buurtkastje in Amstelveen bestaat 1 jaar

16 februari 2022 om 07:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Wethouder Marijn van Ballegooijen bezocht, precies 1 jaar na de ingebruikname het buurtkastje opnieuw. Hij legde er wat van zijn lievelingsproducten in. Het motto van dit kastje is namelijk: geef wat je overhebt en neem wat je nodig hebt. Het voorraadkastje is er voor iedereen.  

Op dit moment verzorgen mevrouw Visser en dochter Nicolette de Vetten de bevoorrading van dit goede doelen-initiatief maar daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken vanuit de buurt. Buurtbewoners kunnen een bijdrage leveren en tegelijkertijd de voedselverspilling tegen gaan. Als tip: kijk wat er in de eigen keukenkast staat en geef weg wat niet gebruikt wordt. De producten mogen heel divers zijn: pasta, blikjes, zeep of frisdrank. De voornaamste voorwaarde is dat de producten goed en ongebruikt moeten zijn en geen tabak of alcohol. Iets ruilen is ook mogelijk: zet er een pot erwtensoep in en haal er een pak crackers uit. Uiteraard helpt het ook de mensen die het wat minder breed hebben. Vooral aan het einde van de maand is het kastje soms al na een half uur leeg.

Het proviandkastje is inmiddels ook een soort ontmoetingsplek geworden voor de buurtbewoners. Dit kastje staat in de Smeenklaan, vlak bij het Pluspunt, bij de containerbakken. Uit de gesprekken die er zijn geweest tussen de verzorgers van het kastje en Rens van der Linden, franchise-eigenaar Albert Heijn v.d. Linden, is een mooi initiatief voortgekomen. Deze winkel staat namelijk vlak achter het buurtkastje en Van der Linden gaat nu een grote krat of bak neerzetten in de hal van de winkel waar klanten extra producten in kunnen doen voor dit proviandvoorraadkastje. Bij de krat hangt een poster met uitleg. 

De verzorgers van het proviandkastje zijn erg blij met deze actie en hopen dat veel mensen de weg naar het kastje of de krat bij Albert Heijn zullen vinden. Ze dromen nu al van nog meer van deze kastjes in Amstelveen.

Op de website van stichting SoGoed is het hele verhaal te lezen.


Wethouder Van Ballegooijen levert ook een bijdrage voor het buurtkastje. (Foto: Aangeleverd)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie