Afbeelding
Pixabay/ Ulleo

Energie besparen met duurzame acties tijdens Nationale Klimaatweek Amstelveen

21 oktober 2021 om 14:45 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Ook dit jaar doet Amstelveen mee aan de Nationale Klimaatweek. Van 27 oktober tot en met 5 november is er een landelijk programma waar de gemeente op aanhaakt, maar in Amstelveen zijn er ook diverse duurzame acties waardoor inwoners energie kunnen besparen.

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon: “Steeds meer inwoners zijn op zoek naar informatie over energiebesparing en het verbeteren van hun wooncomfort. De Nationale Klimaatweek Amstelveen sluit naadloos aan op deze behoefte. Iedereen doet wat! Vanuit de gemeente organiseren wij collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en woningisolaties. Energieloket Amstelveen verzorgt verdiepende webinars. Gratis energiecoaches adviseren huurders en woningeigenaren over kleine energiebesparende maatregelen en subsidies. Woningeigenaren met een duurzaam huis inspireren buurtgenoten tijdens de Duurzame Huizen route met hun persoonlijke ervaring. Het Servicepunt Energieadvies staat klaar voor de vragen van VvE’s en bewonersgroepen. Kortom, Amstelveen maakt het!”

Het volledige programma van de Nationale Klimaatweek is te vinden op amstelveen.nl Daar is informatie te vinden over het Landelijk programma Nationale Klimaatweek met activiteiten die plaatsvinden als de Nacht van de Nacht op 30 oktober en de Duurzame Huizen route op 30 oktober en 6 november. 

ISOLATIEACTIE Het isoleren van de woning zorgt voor een besparing op de energierekening en meer comfort. Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp. Woningeigenaren kunnen zich tot 2 november inschrijven voor de isolatieactie. 

ZONNEPANELENACTIE Zonnepanelen wekken energie op en zorgen voor een besparing op de energierekening. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs. Woningeigenaren kunnen zich tot 6 december inschrijven voor de zonnepanelenactie.

Gratis cadeaubon van 60 euro voor huurders om energiebesparende producten te kopen. 

ENERGIECOACH Inwoners en organisaties vragen steeds vaker om duurzaam advies, daarom is de gemeente op zoek naar energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige vrijwilliger die woningeigenaren en huurders in Amstelveen gratis tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis. 

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING Subsidies voor energiebesparende maatregelen zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen of koelen. Ook is er subsidie mogelijk voor de aanleg van groene daken. 

VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en kleine particuliere verhuurders kunnen voor duurzaam advies terecht bij het Servicepunt Energieadvies.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie