Medewerkers van het het Cobra Museum met Hedwig Verhoeven (links van het midden).
Medewerkers van het het Cobra Museum met Hedwig Verhoeven (links van het midden). Cobra Museum

Hedwig Verhoeven aangesteld als ad interim directeur Cobra Museum

18 maart 2024 om 16:27 Kunst Cobra Museum

AMSTELVEEN Het bestuur van de stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen werken aan plannen voor een toekomstbestendig museum.

Hedwig Verhoeven was zij tot 1 maart directeur-bestuurder van het Rijkscultuurfonds het Fonds voor Cultuurparticipatie, waaraan ze vijf jaar leiding gaf. Daarvoor vervulde ze de bestuursfunctie bij onder andere de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Stichting Theaterpromotie en Concertbezoek, de Werkgeversvereniging Nederlandse Podia, de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en het Munttheater in Weert. Verhoeven is vandaag (18 maart) begonnen bij het Cobra Museum.

ERVAREN BESTUURDER

Het stichtingsbestuur van het Cobra Museum ziet met Hedwig Verhoeven en met een duidelijke en rendabele strategie, de toekomst positief en vol vertrouwen tegemoet. “We zien in Hedwig Verhoeven een ervaren bestuurder die met het team en ons als bestuur een nieuwe solide toekomst van het Cobra Museum vorm kan geven. We zijn blij dat Hedwig haar bestuurlijke ervaring voor het museum wil inzetten,” aldus Jerry Straub, voorzitter van het bestuur van de stichting.

Samen met Maxim de Nooij die als Hoofd Collectiebeheer al langer aan het museum verbonden is, pakt Verhoeven de museale taken op om een voor een breed publiek aansprekend tentoonstellingsprogramma samen te stellen. 

VERTREK STEFAN VAN RAAY

Met de komst van Verhoeven neemt het stichtingsbestuur afscheid van scheidend directeur Stefan van Raay. Het Cobra Museum is Van Raay zeer erkentelijk. Onder zijn leiding heeft de afgelopen jaren een koersverandering plaatsgevonden, waardoor niet alleen de kunst van de Cobra-beweging centraal staat maar vooral ook het gedachtengoed. Het bezoekersaantal groeide en werd diverser van samenstelling. Het Cobra Museum bouwt nu in samenspel voort op wat hij heeft neergezet,” aldus Jerry Straub. Van Raay vertrekt met de nog lopende publiekstrekker ‘MOØDe’ met foto´s van Anton Corbijn.

“Met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen zes jaren en dan vooral vanwege het enthousiasme, de inzet en de creativiteit van mijn dierbare en zeer gewaardeerde collega’s. En daar reken ik de vrijwilligers en de bouwploeg ook bij! Het bestuur dat mij in 2018 aanstelde, is altijd erg loyaal geweest. Dankbaar ben ik de vrienden en collega’s uit de nationale maar vooral de internationale museum- en kunstwereld die het mij hebben gegund om prachtige tentoonstellingen en activiteiten naar het museum te halen,” aldus Stefan van Raay.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie