Afbeelding
Sprankel

Alex Boogers en JUUZZ met Jazzy Request in ANNA Amstelveen

22 augustus 2021 om 14:39 Evenementen

AMSTELVEEN Het Amstelveens Boekenfeest en de Bibliotheek Amstelland organiseren zondag 29 augustus het derde en laatste evenement onder de naam Sprankel. Op de dag waarop de afgelopen jaren Jazz in het dorp plaatsvond, zal JUUZZ samen met Jazzy Request optreden in ANNA en gaan Gertrude Hoogendoorn en Jacobine van den Hoek in gesprek met bestsellerauteur Alex Boogers over muziek.

ALEX BOOGERS Literatuur en jazz komen samen in de Annakerk in Amstelveen. Bestsellerauteur Alex Boogers vertelt aan de hand van zijn boeken en zijn ervaring over jazz en hoe belangrijk muziek voor hem is. Men vindt hem innemend en eigenzinnig en hij heeft een duidelijke liefde voor jazz en kunst. Na het interview signeert Alex Boogers de door Boekhandel Venstra te koop aangeboden boeken.

JUUZZ MET JAZZY REQUEST Speciaal voor Sprankel hebben JUUZZ en Jazzy Request hun krachten gebundeld. JUUZZ is zangeres Judith Beuse, een samenvoeging van haar voornaam en de muziekstijl die ze het allerliefst zingt. JUUZZ zingt jazzstandards in de stijl van de zwoele jaren ’50 waarin iconen als Julie Londen, Ella Fitzgerald en Billie Holiday hoogtij vierden. Met haar stem voert ze je mee naar een tijd, ver achter ons. Jazzy Request speelt achtergrondmuziek variërend van swing to bossanova’s en ballads. Het jazztrio wordt gevormd door Frans van de Vijver (piano), Jeroen Heijne (contrabas) en Wim van Sante (saxofoon). 

AMSTELVEENS BOEKENFEEST Vanaf 2018 is er jaarlijks een Amstelveens boekenfeest geweest. En met de financiële hulp van de gemeente Amstelveen en een fijne samenwerking met de Bibliotheek Amstelland lukte dat ook dit jaar. “Ik weet niet of er volgend jaar weer een Sprankel is,” reageert Jacobine van den Hoek op de vraag wat het plan is voor 2022. “Sprankel komt voort uit het Amstelveens boekenfeest. Het woord zegt het al, we wilden een feest. Maar dat was dit jaar vanwege corona een uitdaging. Gertrude en ik hebben gedaan wat we konden en wat mogelijk was, maar van een feest konden we niet spreken. We verwachten dat de derde Sprankel het meest sprankelende zal zijn. Zo hebben we zondag ook het improvisatietrio Jazzy Ladies uitgenodigd; zij zullen zich een weg banen tussen de tafels en onder meer zorgen voor een ontspannen en feestelijke sfeer. Wat ook fijn is, is dat er weer ‘gewoon’ besteld kan worden. Ik heb er nu al zin in om met een  geurige cappuccino het gesprek met Boogers aan te gaan en met een Naeckte Brouwers bier in de hand te luisteren naar JUUZZ.”

ANNA Amstelveen, de Annakerk, Amsterdamseweg 22. Aanmelden is verplicht en gratis en kan via https://bit.ly/Sprankel3

Sprankel is zondag 29 augustus van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het is mogelijk aansluitend een tafel te reserveren voor een diner bij www.anna-amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie