Afbeelding
KWF Amstelveen

KWF Kankerbestrijding collecteert 5 tot en met 11 september in Amstelveen

16 augustus 2021 om 15:55 Zorg

AMSTELVEEN Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (5 tot en met 11 september) wordt in Amstelveen weer huis-aan-huis gecollecteerd. Amstelveners die iets over hebben voor het goede doel kunnen op twee manieren doneren: contant, door munt- of briefgeld in de collectebus te doen. Of met hun telefoon, door een QR-code te scannen.

Bas Gijsbers, secretaris van het KWF-collecteteam in Amstelveen, is blij dat er dit jaar weer volop gecollecteerd kan worden. Door de coronacrisis was de landelijke opbrengst vorig jaar ongeveer een derde lager dan normaal: 4,2 miljoen euro in plaats van 5,8 miljoen euro. “We hopen dit jaar weer meer geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg”, zegt hij. “Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Bovendien heeft de kankerzorg flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Veel operaties zijn uitgesteld, diagnoses later geconstateerd. Voor al die patiënten is het belangrijk dat zorg snel weer op volle sterkte komt.”

DONEREN VIA MOBIEL Amstelveners kunnen tussen 5 en 11 september een collectant aan de deur verwachten. Behalve een donatie met contant geld is het ook mogelijk om contactloos te doneren via een QR-code die gescand wordt met de mobiele telefoon. Je betaalt vervolgens veilig, anoniem en eenmalig via iDEAL. Sommige Amstelveense collectanten verruilen hun collectebus dit jaar voor een collectebord. Wie een collectant met een collectebord aan de deur krijgt, kan uitsluitend met QR-code doneren. “Zij nemen geen contant geld aan”, legt Bas Gijsbers uit. “We doen dit bij wijze van proef. De verwachting is dat het contante geld binnen een paar jaar helemaal uit de collecte verdwijnt. Zo doen we vast wat ervaring op.”

Die trend ziet KWF nu al opkomen. In 2019 ontving het fonds landelijk nog 377.000 euro aan digitale donaties, in 2020 was dit maar liefst 1,5 miljoen euro.

COLLECTANTEN GEZOCHT Het collecteteam in Amstelveen is nog op zoek naar collectanten. Mensen die willen helpen kunnen zich aanmelden via info@kwf-amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie