De coronatest blijft de komende tijd bij de Ben Goudsmithal staan.
De coronatest blijft de komende tijd bij de Ben Goudsmithal staan. Gemeente Amstelveen

Coronatestbus blijft in Amstelveen tot en met 5 september

15 juli 2021 om 14:45 Corona

AMSTELVEEN Het aantal coronabesmettingen loopt weer op. Daarom is in overleg met de GGD besloten om de coronatestbus in Amstelveen te laten staan. De planning is nu dat de testbus tot en met zondag 5 september blijft staan op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan in Amstelveen.

De testbus is alle dagen open van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur. Mensen kunnen zich gratis en zonder afspraak laten testen. Zij dienen dan wel een mondkapje en een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee te nemen.
Iedereen met milde klachten kan een coronatest laten doen. Denk hierbij aan klachten zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts. Plotseling minder kunnen ruiken of proeven kunnen ook symptomen van corona zijn. Ook bij twijfel over klachten kunnen mensen zich laten testen. Bezoekers wordt dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. Die is meestal binnen 24 uur bekend.
De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten met een mondkapje op tot ze aan de beurt zijn. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. De coronatestbus staat sinds 17 mei in Amstelveen en is een aanvulling op testlocaties van de GGD in de RAI en Schiphol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie