Amstelveen Heemraad was zaterdag thuis te sterk voor Real Sranang: 4-1.
Amstelveen Heemraad was zaterdag thuis te sterk voor Real Sranang: 4-1. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad aan kop na overtuigende zege tegen Real Sranang

17 oktober 2022 om 08:00 Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad staat aan kop in de derde klasse van het zaterdagvoetbal na een overtuigende overwinning in de thuiswedstrijd tegen Real Sranang. Amstelveen Heemraad won zaterdag met 4-1, met een hattrick van Ralph Groeteman. Boaz Blommestein maakt al in de 1ste minuut aan Amstelveense kant en Roberto de Ramdami scoorde het enige doelpunt voor Real Sranang.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Ralph Groeteman dichtbij de 1-0 was. Zijn inzet kon nog net tot een corner worden verwerkt door Obrendo Huiswoud. 15 seconden later lag de bal er alsnog in. Een geplaatste corner van Zakaria Madrane werd goed binnengekopt door Boaz Blommestein.

Amstelveen bleef druk zetten en al snel waren er kansen voor Ralph Groenteman en Ibrahim Uwamahoro. Huiswoud was in beide gevallen een sta in de weg voor de 2-0. Die kwam er in de 10de minuut wel. Ralph Groenteman kwam achter de verdediging van Real Sranang, omspeelde Obrendo Huiswoud en werd onderuit gegleden. Scheidsrechter Groot kon niet anders doen dan naar de stip te wijzen. Groenteman ging zelf achter de bal en bracht de 2-0 op het scorebord.

Real Sranang kwam daarna wat meer in de wedstrijd en de individuele kwaliteiten van Real Sranang kwamen wat meer bovendrijven. Amstelveen bleef georganiseerd voetballen en gaf nagenoeg geen kansen weg. Vlak voor de rust werd het krachtsverschil wat beter in cijfers uitgedrukt toen uitblinker Tycho Spanjer op rechts mocht opstomen. Hij speelde Ralph Groenteman goed aan en de losgekomen spits van Amstelveen liet Obrendo Huiswoud kansloos in de één tegen één situatie en bracht de stand op 3-0.

Na rust viel snel de 4-0. Wederom was het Tycho Spanjer die goed doorzetten en de verdediging van Real Sranang zoek speelde. Zijn voorzet werd perfect op waarde ingeschat door Ralph Groenteman en hij voltooide zijn hattrick. Amstelveen domineerde de wedstrijd, maar moest wel een tegentreffer incasseren. Robert de Ramdami zag een gaatje en zijn afstandsschot verdween achter Giovanni Santangelo.

De laatste 10 minuten was Amstelveen buitengewoon ongelukkig in de afwerking. De goed ingevallen Damiën Altyzer schoot twee keer op de paal en een kopbal van Tycho Spanjer ging rakelings over. Met 4-1 kwam Real Sranang uiteindelijk nog goed weg en had Amstelveen wat meer aan het doelsaldo kunnen werken.

Door de overige uitslagen op de velden, waaronder de nederlaag van Buitenveldert bij Stormvogels, neemt Amstelveen de koppositie in de 3de klasse B. Op doelsaldo blijven zij Stormvogels en Olympia Haarlem nipt voor. In verband met het 75-jarig jubileum van Amstelveen, dat groots gevierd gaat worden op 29 oktober, speelt het team zaterdag al tegen Olympia Haarlem. De rest van het programma in de 3e klasse B wordt op 29 oktober gespeeld.

Tekst: Helmar Vercasman