RKAVIC en Amstelveen Heemraad hielden elkaar zaterdag in evenwicht: 1-1.
RKAVIC en Amstelveen Heemraad hielden elkaar zaterdag in evenwicht: 1-1. Hans van Beek

RKAVIC en Amstelveen Heemraad in evenwicht in derby in zaterdagvoetbal

10 oktober 2022 om 09:00 Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad is tegen het eerste puntverlies aangelopen deze competitie. In een Amstelveense derby in derde klasse van het zaterdagvoetbal werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen RKAVIC. Met de rust was het nog steeds 0-0 en stond RKAVIC nog maar met 10 man op het veld nadat Rafaël Uiterloo een rode kaart had gekregen. Na rust kwam RKAVIC op een 1-0 voorsprong door een goal van Dean Zwaving, maar Amstelveen trok de stand gelijk door een goal van Marc Groenland. Beide ploegen hebben de mogelijkheden gehad om de winst naar zich toe te trekken, maar wisten niet meer te scoren.

Amstelveen begon voortvarend, maar RKAVIC kwam langzaam beter in de wedstrijd. Halverwege de 1ste helft kon RKACIC op voorsprong komen, want Jason Sumter werd neergelegd in de 16 en de bal ging op de stip. Sumter legde zelf aan, maar stuitte op Patrick Alblas, die de afwezige Giovanni Santangelo verving en nog steeds een penaltykiller bleek.

RKAVIC bleef op zoek naar de openingsgoal, maar had geen scherpte in de afronding. Amstelveen probeerde onder de druk uit te voetballen en na ruim een half uur spelen werd Ralph Groenteman aangespeeld en brak door de verdediging heen. Alleen op weg naar Merlijn van Ockenburg werd hij langdurig vastgehouden aan zijn shirt door Rafaël Uiterloo. De scheidsrechter kon niets anders doen dan gedecideerd de rode kaart te tonen. Met het vertrek van Uiterloo verdween de regelmaat en de organisatie bij RKAVIC. Amstelveen kon daar echter niet van profiteren en met 0-0 brak de rust aan.

Na rust begon RKAVIC goed aan de wedstrijd. De organisatie was terug en na vijf minuten kwam de ploeg op voorsprong. Een aanval over links bracht rechtsback Dean Zwaving in balbezit en hij schoot vanaf een metertje of 17 strak binnen. Patrick Alblas was volstrekt kansloos en RKAVIC op een 1-0 voorsprong.

Amstelveen pakte de achterstand echter goed op en kwam weer in het ritme. Na een uur voetbal kwam de 1-1 op het scorebord. Een corner van Zakaria Madrane werd perfect binnengekopt door Marc Groenland. Daarna waren er kansen aan beide kanten.  RKAVIC kwam nog goed weg toen Ralph Groeteman naar de grond werd getrokken bij een corner, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in, terwijl Mourad Aitja rakelings overschoot. Het bleef uiteindelijk 1-1.

Volgende week krijgt Amstelveen Heemraad Real Scranang op bezoek en speelt RKAVIC de 2e derby op rij en gaat naar Roda ‘23

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek