Het publiek kreeg zaterdag een leuke enerverende wedstrijd te zien.
Het publiek kreeg zaterdag een leuke enerverende wedstrijd te zien. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad wint derby in zaterdagvoetbal van RODA’23

4 april 2022 om 08:00 Voetbal

AMSTELVEEN In een enerverende wedstrijd trok Amstelveen Heemraad zaterdag aan het langst eind en won de Amstelveense derby tegen RODA’23 in de derde klasse van het zaterdagvoetbal met 2-0. Al na 4 minuten kwam Amstelveen op voorsprong na een geweldige uithaal van Jordy Coenraad. Acht minuten voor tijd viel de beslissing als Mourad Aitja oog in oog kwam te staan met Mike van Zwieten en hij schoof de bal in de hoek en Amstelveen in veilige haven.

Amstelveen begon voortvarend aan de wedstrijd en al na vier minuten lag de bal achter RODA-keeper Mike van Zwieten, die de afwezige Daan Stevens verving. Jordy Coenraad kreeg de bal op zo’n 20 meter van de goal en haalde vernietigend uit en zette Amstelveen op een 1-0 voorsprong. RODA’23 ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg kansen. Justin Groenen zag een gaatje, maar Giovanni Santangelo voorkwam de goal. Kort daarop kreeg Mourad Aitja de kans op de 2-0, maar hij aarzelde iets te lang en Paul Bosse kon een goal voorkomen. Roda bleef tot aan de rust de iets betere ploeg, maar Amstelveen stond goed en als Roda er dan doorheen kwam was het uitblinker Giovanni Santangelo die zijn doel schoonhield.

Na rust bleef RODA op zoek naar de gelijkmaker met Tim Steij als de drijvende man, maar de gelijkmaker kwam er niet. Het geloof was helemaal weg toen Amstelveen in de 82ste minuut de wedstrijd op slot gooide. De hardwerkende Robert Lesmeister, die mooie duels uitvocht met Mike Boelee, legde de bal precies in de loop van Mourad Aitja en hij had vrij baan op weg naar van Zwieten en Aitja wist deze met een strakke schuiver te passeren. Daarna was het gedaan en kruipt Amstelveen Heemraad langzaam maar zeker wat op de ranglijst.

Amstelveen gaat dinsdag op bezoek bij EVC, de uitgestelde wedstrijd van vorige week en zaterdag naar Buitenboys. Een stevige uitdaging met de nummer 3 en de koploper in vijf dagen. Roda ‘23 krijgt zaterdag Buitenveldert op bezoek.