Heleen van Ketwich Verschuur op de fiets tijdens Amstelveen on Wheels.
Heleen van Ketwich Verschuur op de fiets tijdens Amstelveen on Wheels. Naomi Heidinga

Column Heleen (AmstelveenSport): Levenslange liefde

28 maart 2024 om 08:00 Sport

AMSTELVEEN Als kind fietsen met m’n vader, is één van mijn mooiste herinneringen. Hij had een racefiets en zo eentje wilde ik er ook. Het was het eerste grote cadeau waar ik voor spaarde. Daarna hebben we samen veel fietsavonturen beleefd.

Naarmate je opgroeit, wordt de fiets meer dan alleen een speelgoed. Het wordt een betrouwbaar vervoermiddel, een metgezel door weer en wind. Als puber trotseer je de elementen, fietsend naar de middelbare school met een tas vol boeken op je rug. Regen of zonneschijn,het maakt niet uit. Als student verandert de fiets in een symbool van vrijheid en flexibiliteit. Je zweeft door de drukke straten van de stad opeen tweedehandsfiets, je verkent nieuwe buurten, ontdekt verborgen plekjes en voelt je één met de stad.

Ook naarmate de jaren verstrijken blijft mijn liefde voor fietsen bestaan. Inmiddels ben ik na m’n eerste fietsje, racefiets, omafiets,mountainbike, vouwfiets nu in het bezit van ook een e-bike (met helm!), de vreugde van het fietsen is onveranderd. Het is voor mij een manier om actief te blijven, de wereld om mij heen te blijven verkennen en om verbonden te blijven met de natuur om mij heen.

Kortom, het verhaal van fietsen is een verhaal van groei, van verandering, van levenslange liefde. Fietsen is een alles-in-één pakket van gezondheid en plezier. Dus waar wacht je nog op? Het weer wordt steeds beter om naar buiten te gaan, dus is het tijd om die stoffige fiets uit de winterstalling te halen, de banden op te pompen en op pad te gaan. Of je nu kiest voor een ontspannen rit door het park of een uitdagende snelle tocht, het belangrijkste is dat je in beweging komt en geniet.

AmstelveenSport helpt je dit fietsseizoen daarbij. In april start de FietsFitTraining. Werk in zes weken aan je kracht, balans en fitheid. Doe daarna mee aan de Fiets4Daagse in mei. Fiets de hele zomer mee met de diverse fietstochten. Sluit in september het seizoen af met een mooie fietstocht tijdens Amstelveen on Wheels in de Nationale Sportweek. 

Fiets en geniet!

Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie