Heleen van Ketwich Verschuur (directeur AmstelveenSport) op de Poeldag in de stromende regen op een boot samen met sportwethouder  Herbert Raat en de raadsleden Michel Becker en Jet Smit.
Heleen van Ketwich Verschuur (directeur AmstelveenSport) op de Poeldag in de stromende regen op een boot samen met sportwethouder Herbert Raat en de raadsleden Michel Becker en Jet Smit. Foto: Orhan Sahin

Column Heleen (AmstelveenSport): Steeds meer verenigingen weten elkaar te vinden

30 september 2023 om 09:00 Sport

AMSTELVEEN Zo logisch als het vaak lijkt, zo bijzonder is het eigenlijk. Amstelveen is een prachtige groene gemeente met veel mogelijkheden om te bewegen, sporten en te recreëren. Daar zijn we met z’n allen trots op en genieten we dagelijks van. Ontzettend blij word ik als ik fietsend onderweg naar kantoor mensen in beweging zie. Wandelaars, een bootcampgroep, kinderen hangend aan een klimrek.

Alle Amstelveners in beweging krijgen, blijft de missie van AmstelveenSport. Tijdens de Nationale Sportweek hebben we samen met verenigingen het enorme sportaanbod in Amstelveen laten zien. Van denksport tot watersport en van vechtsportkunst tot allerlei sporten op wielen. Wat opvalt tijdens zo’n sportweek is de enorme betrokkenheid. Door krachten te verenigen ontstaat die bijzondere verbondenheid wat tot veel moois leidt. Dat zie ik binnen mijn eigen team van AmstelveenSport, maar ook bij en met de Amstelveense sportverenigingen. Steeds meer verenigingen weten elkaar te vinden en werken samen.

POELDAG 

Een mooi voorbeeld daarvan is de Poeldag waar diverse verenigingen, ook niet-watersport, op en om het water Amstelveners kennis lieten maken met hun sport. Op die zondag van de Poeldag zat ik einde ochtend op een boot samen met wethouder Sport Herbert Raat en een tweetal raadsleden, Jet Smit en Michel Becker. In het bootje de Zeehond van Stichting Uiterton voeren we in de regen de Poel op om met een grote schaar een lint door te knippen als opening van de Poeldag. Doorweekt van de regen en een lint dat zich niet eenvoudig liet knippen, mocht de pret niet drukken. 

BETROKKENHEID

Een volgende opening is iedereen weer van de partij; ik weet het zeker. Het is deze betrokkenheid van de burgemeester en wethouders, de raadsleden en ook de beleidsmedewerkers sport van de gemeente die ik enorm waardeer. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je bijna vergeet hoe bijzonder het is. Daarom vanaf deze plek een grote DANK aan de sportverenigingen en de gemeente Amstelveen.

Laten we onze krachten verder verenigen en van Amstelveen een nog mooiere gemeente maken met nog betere voorzieningen en met veel aandacht voor sport en bewegen voor iedereen van alle leeftijden.

www.amstelveensport.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie