Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport
Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport AmstelveenSport

Column Heleen (AmstelveenSport): Gezonde stad

29 februari 2024 om 08:00 Sport

AMSTELVEEN Sporten, voor mij is het een eerste levensbehoefte. Ik vind het heerlijk om te bewegen zowel samen met anderen maar ook alleen. Doe het bij een sportvereniging, in de gym, buiten in het park, de straat, een plein of in het water. Bewegen is van en voor iedereen, het is belangrijk voor je fysieke én mentale gezondheid. Sport verbindt daarbij maakt leeftijd, achtergrond of afkomst niet uit. Hoe fijn zou het zijn als sport zo toegankelijk is dat het voor iedereen als vanzelfsprekend geldt.

Bewegen en sporten kan overal. Ik zie de stad dan ook als stadion. Met een buitenruimte die zo is ingericht dat deze uitnodigt om te gaan bewegen, goede sportfaciliteiten heeft en het voor alle inwoners mogelijk maakt om lid te zijn van een sportvereniging.

Dat sport belangrijk is in Amstelveen, is duidelijk. We vieren het zelfs. Zoals laatst bij het Amstelveen Sportgala waar het eren van sporters, verenigingen, vrijwilligers en coaches centraal staat. Ook bij het slaan van de eerste paal voor de uitbreiding van het zwembad was de stemming feestelijk. Wethouders, raadsleden, bouwers en belangstellenden: we hieven samen het glas op de toevoeging van het broodnodige zwemwater in Amstelveen!

Ik ben blij met deze positieve belangstelling voor de sport. Amstelveen doet het goed! We hebben mooie faciliteiten en bij de inrichting van de buitenruimte wordt meer rekening gehouden met het stimuleren van bewegen. Als AmstelveenSport helpen we hierbij door met beweeginitiatieven te komen; het Beweegplein bij Panta Rhei, de Beweegbanken zoals bijvoorbeeld bij Medisch Centrum Zonnestein, de wandel- en hardlooproutes en de gymtoestellen bij De Poel zijn hier voorbeelden van.

Goed kan echter altijd beter. Daarom organiseren we op 4 maart een Verenigingscafé met als thema ‘Sport gaat niet vanzelf. Politiek kom in beweging!’ Aanleiding is een oproep van het NOC*NSF aan de politiek: zet sport in voor een sterker Nederland. Sportverenigingen, welzijn en scholen kunnen tijdens dit café in gesprek met de lokale politiek. Samen maken we het belang van sporten en bewegen nog duidelijker.

Amstelveen groeit de komende jaren. Is sport en bewegen voor nieuwe inwoners straks ook nog vanzelfsprekend? Of is daar geen ruimte voor? Ik hoop het wel. Want een gezonde stad is er een die beweegt!

Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie