Buitenbad De Meerkamp zal deze winter niet open zijn.
Buitenbad De Meerkamp zal deze winter niet open zijn. Joop Touw

Buitenbad Meerkamp niet meer open in winter

29 oktober 2021 om 07:30 Overig

AMSTELVEEN Afgelopen winter konden mensen zwemmen in het buitenbad van De Meerkamp. Dit jaar is dat echter niet meer het geval, tot verbazing van SP-raadslid Marina Casadei woensdagavond in een raadscommissie. 

“Vorig jaar kon het bad open blijven voor de liefhebbers die graag buiten wilden zwemmen,” zei ze. “Daar waren de zwemmers heel blij mee. De wethouder heeft toen toegezegd dat hij ervoor zou zorgen dat het bad voortaan iedere winter open zou gaan. Waarom is het zwembad nu dan toch gesloten?” 

Wethouder Rob Ellermeijer zei veel reacties gekregen te hebben van mensen die mensen die graag ook komende winter weer buiten willen zwemmen. “Maar vorig jaar was er niet de mogelijkheid om binnen te zwemmen,” zei hij. “En als je dan kijkt naar de aantallen mensen die ‘s winters van het bad gebruik maken en naar de kosten die er tegenover staan, terwijl er nu wel weer een volledig operationeel binnenzwembad is, dan is het niet verantwoord om hiermee door te gaan. Het is een financiële afweging geweest om het buitenbad ’s winters niet meer te openen. Die afweging van Amstelveen Sport kan ik wel begrijpen, hoe jammer het ook is voor de betrokken zwemmers.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie