De VVD-fractie op bezoek bij Brentano, links staat directeur Lies Zuidema.
De VVD-fractie op bezoek bij Brentano, links staat directeur Lies Zuidema. VVD Amstelveen

VVD bezoekt Brentano: zorgen over aantal beschikbare verpleeghuisplekken in Amstelveen

28 oktober 2021 om 12:55 Zorg

AMSTELVEEN De VVD gemeenteraadsfractie vergadert regelmatig bij organisaties in Amstelveen. Dan is er gelegenheid om te praten over wat er daar speelt en kunnen de raadsleden direct horen waar de knelpunten liggen. Maandag was de VVD-fractie bij Brentano. 

Directeur Lies Zuidema gaf hen inzicht in hoe het gaat bij de woonzorgcentra van Brentano: Belmonte, ’t Huis aan de Poel, Klaasje Zevenster en Nieuw Vredeveld. Daarna ging het gesprek voornamelijk over de huidige en toekomstige capaciteit van Brentano.

Woordvoerder zorg (WMO) en welzijn van de VVD fractie, Victor Frequin, had al eerder de zorg van de lokale politiek uitgesproken over het aantal beschikbare verpleeghuisplekken. Bij een groeiend aantal ouderen komt er een moment dat een aantal van hen niet meer thuis kan blijven wonen. En hij vindt het noodzakelijk dat de inwoners van Amstelveen in de gemeente kunnen blijven als zij niet meer thuis kunnen wonen: “Kinderen in Amstelveen moeten hier naar school kunnen gaan en volwassenen moeten hier oud kunnen worden.” 

VVD-wethouder Rob Ellermeijer, die ook aanwezig was samen met collega VVD-wethouder Herbert Raat, gaf aan dat voor het einde van dit jaar de gemeente de lokale Woonzorgvisie zal publiceren. Met dit document kunnen de raadsleden zich een beeld vormen van de lokale behoefte aan woonzorg, waaronder zowel verpleeghuisplekken als ook zorgwoningen vallen. Directeur Lies Zuidema zei nauw samen te werken met de andere woonzorginstellingen Amstelring en Zonnehuis-groep. Volgens haar is die samenwerking gedurende de coronatijd alleen maar hechter en beter geworden is. Naar haar mening zullen er in Amstelveen op redelijke termijn vijftig à honderd verpleeghuisplekken bij moeten komen. De VVD-fractie wil zich sterk maken om dit te realiseren en zal dit in de gemeenteraad aan de orde stellen bij de behandeling van de Woonzorgvisie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie