Afbeelding
AmstelveenSport

CDA komt op voor zwemmers stichting Cormeta

Zorg

AMSTELVEEN De stichting Cormeta is in de knel gekomen met haar zwemactiviteit in De Meerkamp voor visueel beperkten en blinden. Vrijwilligers van de stichting zijn hiermee al decennia lang actief in de regio, ook met tandem-rijden en wandelen. Voor veel deelnemers is het zwemmen de enige afleiding die zij hebben. 

Elke zaterdagochtend zwemt een groep een uur lang in het instructiebad en het wedstrijdbad van De Meerkamp. Recent ontving Cormeta een schrijven vanuit De Meerkamp dat voortaan voor het instructiebad 52 euro per uur moet worden betaald, naast de al bestaande kosten van 82 euro per uur voor het wedstrijdbad. CDA-raadslid Sandra van Engelen zei woensdagavond in een raadscommissievergadering: “Dat was een werkelijk onaangename verrassing voor de zwemmers. De kosten bedragen daardoor bij elkaar zo’n 6.000 euro per jaar en worden hoofdelijk omgeslagen over een klein aantal zwemmers, dus hoe minder zwemmers, hoe hoger de kosten. Met vijftien mensen gaat dat om zo’n 400 euro per persoon per jaar. De zwemmers zijn vaak afhankelijk van een uitkering. Overleggen hierover hebben nog niet geleid tot een bevredigende oplossing.” 

Van Engelen vroeg wethouder Rob Ellermeijer een oplossing te zoeken. Die vond dat de betrokkenen zeker moeten kunnen blijven zwemmen. “Tot nu toe werd het instructiebad kosteloos beschikbaar werd gesteld,” zei hij. “Het wordt vaak maar door drie mensen gebruikt. Ik ben absoluut bereid om samen met Amstelland Sport naar een oplossing te zoeken, waarbij ook het instructiebad beschikbaar blijft. Want het college vindt dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen zwemmen, ook mensen met beperkingen.”

advertentie
advertentie