Amstelveen was te sterk voor Buitenveldert.
Amstelveen was te sterk voor Buitenveldert. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad boekt tegen Buitenveldert weer nieuwe zege

30 januari 2023 om 07:00 Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft de uitwedstrijd tegen Buitenveldert zaterdag met 2-1 gewonnen. Het team deed daarmee goede zaken in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal, nadat vorige week al thuis werd gewonnen van SV United-DAVO. Bij rust stond de ploeg uit Amstelveen met 0-1 voor door een doelpunt van Ralph Groeteman. De ploeg was wel aanvoerder Jaïr Cruden kwijtgeraakt die tegen twee gele kaarten aan was gelopen. Na rust zette Boaz Blommestein Amstelveen op een 0-2 voorsprong. Vlak voor het eind van de reguliere 90 minuten kon Luke Merrill zijn ploeg nog hoop geven op een punt, maar Amstelveen had alles onder controle en bleef eigenaar van alle drie de punten.

In een hecht collectief had Amstelveen eigenlijk de hele wedstrijd Buitenveldert op de knieën. Zij mochten de bal hebben, maar Amstelveen bleef alert op kansen. Het grootste gevaar van Buitenveldert lag in de corner. De inzwaaiende ballen waren bedoeld voor de grote mannen van Buitenveldert, maar Boaz Blommesteijn en Robin Tromp heersten achterin. De grootste kans was nog voor Schadrac Leijgraaff die perfect werd aangespeeld door Finnian Broekhuizen, maar hij schoot voorlangs.

Na een half uur spelen kwam Amstelveen op 0-1. Shaquille Djairin tikte door op Ralph Groenteman en die draaide langs zijn verdediger en klopte Ruben Geervliet in de korte hoek. Zeven minuten later kreeg Amstelveen een grote mogelijkheid op de 0-2. Zakaria Madrane stond achter de bal bij een vrije trap, zo’n 10 meter buiten de 16 en hij zag Ibrahim Uwamahoro starten. De pass was op maat maar Uwamahoro stuitte op Ruben Geervliet.

Vlak voor rust moest Amstelveen met 10 man verder. Een snelle counter van Buitenveldert werd iets wat ruw onderbroken door Cruden met een overtreding op Salaheddine Benzizar en hij mocht eraf met twee keer geel. Met 0-1 gingen de ploegen de rust in.

De tweede helft gaf veel balbezit aan de kant van Buitenveldert te zien, maar ook een oppermachtig Amstelveen. Met 10 man hield het kinderlijk eenvoudig Buitenveldert onder controle. Buitenveldert wilde wel, maar kon gewoon niet. Amstelveen heerste achterin, het middenveld was daar waar het moest zijn en kwam ook nog eens, na driekwart wedstrijd, op 0-2. Een corner van Zakaria Madrane werd onderkant lat ingekopt door Boaz Blommestein en met een beetje hulp van Ruben Geervliet rolde de bal over de lijn. Dat Luke Merrill vlak voor tijd de 1-2 mocht binnenschieten was voor de statistieken.

De competitie is halverwege en volgende week begint de terugronde. Amstelveen Heemraad krijgt VSV op visite.

Tekst: Helmar Vercasman

Amstelveen Heemraad staat nu op de vierde plek in de competitie, ruim boven de twee andere Amstelveense ploegen: RODA´23 zaterdag (9de) en RKAVIC (11de).