Burgemeester Poppens legde een krans namens het gemeentebestuur.
Burgemeester Poppens legde een krans namens het gemeentebestuur. Gemeente Amstelveen

Herdenking slachtoffers concentratiekamp Dachau bij monument in bos

24 april 2023 om 13:00 Overig

AMSTELVEEN Zaterdag vond de jaarlijks Dachauherdenking plaats bij het Nationaal Dachau Monument in het Amsterdamse Bos.  Burgemeester Tjapko Poppens legde een krans namens het gemeentebestuur van Amstelveen. Wederom was er veel belangstelling voor de herdenking. Voor het eerst waren er geen overlevenden van het kamp meer aanwezig.

Op 29 april 1945 werd concentratiekamp Dachau door de Amerikanen bevrijd. Ieder jaar wordt de slachtoffers van het concentratiekamp rond deze datum herdacht bij het Dachaumonument in het Amsterdamse Bos. 

Het concentratiekamp Dachau was het eerste grootschalig opgezette concentratiekamp in nazi-Duitsland. Het naziregime presenteerde het als een voorbeeldkamp en als afschrikking voor politiek andersdenkenden. De gevangenen werden mishandeld, gemarteld en soms zelfs vermoord. Vooral Joodse gevangenen en bekende tegenstanders van het nazi-regime hadden het zwaar. Van de 206.000 personen die er gevangen hebben gezeten, stierven er zeker 41.500. Er hebben meer dan 2000 Nederlanders gevangen gezeten in het concentratiekamp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie