Fris groen te zien tijdens de eerste Lentewandeling
Fris groen te zien tijdens de eerste Lentewandeling Naomi Heidinga

Eerste Lentewandeling

20 maart 2023 om 18:48 Overig

Wandelen door ontluikend Amstelveen

AMSTELVEEN Het lentezonnetje ontbreekt zondag tijdens de eerste Lentewandeling, georganiseerd door AmstelveenSport. Deze vindt tegelijkertijd met de Lentemarathon plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit vijf of tien kilometer. Er wordt gestart en gefinisht op het Stadsplein, net als bij de marathon. Daardoor voelt het als een loopfeestje. De eerste editie smaakt naar meer!

LENTEGEVOEL Voor de wandeling hebben zo’n negentig mensen zich aangemeld, aldus buurtsportcoach Sebastiaan Huijsmans. “Wellicht komen er ook mensen die zich nog niet hebben aangemeld.” Dat blijkt al snel, wanneer een dochter zich bij het busje van AmstelveenSport meldt met haar moeder. “We willen graag de wandeling zelfstandig lopen.” Dat kan ook, er zijn kaarten beschikbaar van de route. Toch wacht iedereen netjes bij de start tot het startschot voor de gezamenlijke loop wordt gegeven. Ondanks het wat grijze weer zorgt de wandeling toch voor een echt lentegevoel. De natuur ontwaakt, zo is onderweg te zien. De narcissen staan in bloei, er zit bloesem in de bomen en frisse jonge blaadjes. 

BLOESEM In een grote stoet gaat men vervolgens richting het Broersepark. Daar staat wat eten en drinken voor de deelnemers klaar. Vervolgens splitst de groep zich. De vijf kilometer lopers gaan terug richting Stadsplein, de andere groep gaat richting het bos. De route voert met name door parkjes en groen. “Ik ken dit stuk van Amstelveen helemaal niet,” aldus één van de deelnemers. Dat horen de buurtsportcoaches vaak terug van deelnemers aan de wandelingen. Jaarlijks zijn diverse wandelevenementen, zoals de 11 Parkentocht in zowel het voorjaar als het najaar. Bewegen en gezelligheid staat bij de wandelingen centraal. 

PARTICIPATIE Ook een aantal raadsleden loopt mee met de wandeling. In het kader van participatie wil de raad in contact komen met inwoners van Amstelveen. “We willen graag van inwoners horen hoe ze naar Amstelveen kijken en of ze tips voor ons hebben,” aldus Diana Julio van Goed voor Amstelveen. “We hebben allemaal dezelfde jas aan. Het gaat vandaag niet om onze partij. Raadsleden zijn vaak goed in zenden,” lacht ze. “Het gaat nu echter vooral om luisteren. We willen graag het contact tussen inwoners en raad verbeteren.”

MEDAILLE Bij de finish op het Stadsplein krijgen alle deelnemers een medaille omgehangen. Een feestelijke afsluiting voor de eerste Lentewandeling van Amstelveen. De eerste editie was een succes. Met wat zonniger weer is het volgend jaar wellicht nog drukker.

11 PARKENTOCHT De smaak van het wandelen te pakken gekregen? In de periode van 4 april tot en met 9 mei wordt elke dinsdag en vrijdag tussen 10 tot 11 uur gewandeld in het kader van de 11 Parkentocht. De kosten bedragen 2 euro per wandeling of 20 euro voor een strippenkaart van 11 wandelingen. Aanmelden is verplicht en kan via www.amstelveensport.nl/11-parkentocht.. De wandeling op dinsdag 4 april heeft de Uiterton aan de Amsterdamseweg als vertrekpunt. Zie www.amstelveensport.nl.

De start op het Stadsplein
Even bijtanken in het Broersepark
Een medaille voor de deelnemers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie