Deelnemers van de Elfparkentocht.
Deelnemers van de Elfparkentocht. Naomi Heidinga

Samen bewegen met plezier

23 november 2022 om 08:30 Activiteiten

AMSTELVEEN Bewegen met plezier, nieuwe wijken in Amstelveen ontdekken en elkaar ontmoeten: dat is de Elfparkentocht in een notendop. De reeks van wandelingen in Amstelveen wordt georganiseerd door AmstelveenSport, met als kartrekker de buurtsportcoach. Dinsdag 14 november werd de najaarseditie van de Elfparkentocht afgesloten, maar er staan nieuwe evenementen op het programma: de opening van de Kwiekroute op 24 november en de snertwandeling op dinsdag 10 januari 2023. 

BUURTSPORTCOACH De deelnemers aan de laatste wandeling van de Elfparkentocht hebben dinsdag 14 november geluk: de zon schijnt en er staat niet veel wind. De perfecte omstandigheden voor een wandeling in het groen rond kinderboerderij Elsenhove. Buurtsportcoach Mieke Regelink gaat voorop. Met haar enthousiasme weet ze de deelnemers te motiveren. “Het gaat om bewegen met plezier. Elkaar ontmoeten, af en toe een grapje maken. Nieuwe plekken in Amstelveen ontdekken. Ik ben voor de deelnemers een baken, ik weet de weg.” Het is haar laatste dag als buurtsportcoach, collega Sebastiaan Huijsmans neemt haar werk over. “We zullen haar missen,” is het commentaar van een van de wandelaars. Dat is een mening die door velen gedeeld wordt.

MEDAILLE Ondanks het afscheid zit de stemming er tijdens de wandeling goed in. De Elfparkentocht bestaat uit elf wandelingen door verschillende parken en wijken in Amstelveen. De deelnemers, vijftigplussers, maken een wandeling van een uur. Naderhand wordt samen koffie gedronken. Bij elke wandeling wordt een thema gekozen. Ditmaal gaat het over kinderboerderij Elsenhove. De boer vertelt onder meer over het ontstaan van de boerderij. Na de wandeling is er een medaille voor de deelnemers en een mandarijntje. Daarmee is de najaarseditie van de Elfparkentocht ten einde. Maar niet getreurd, in het voorjaar vindt een nieuwe editie plaats. Bovendien staat volgende week alweer een beweegevent op het programma: 24 november vindt om 14.00 uur de opening van de KWIEKroute plaats bij het basketbalveldje aan de Augusta de Witlaan 2 in Westwijk.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Deelnemers aan de Elfparkentocht. Links buurtsportcoach Mieke Regelink. Foto: Naomi Heidinga

KWIEKROUTE Sebastiaan Huijsmans: “De KWIEKroute in Westwijk is een beweegroute van 1.330 meter lang, waarin 16 oefeningen zijn uitgezet. Er komen geen speciale toestellen of hindernissen aan te pas in deze beweegroute, maar er wordt gebruik gemaakt van straatmeubilair dat er al is. Op de ene plek loop je bijvoorbeeld over een rechte lijn, ergens anders juist slalommend tussen paaltjes door. Een bank kun je gebruiken om een krachtoefening voor je benen te doen door op te staan en te gaan zitten. Hoe leuk kan het zijn om samen of alleen, op elk vrij moment, wanneer je zin hebt, een KWIEK rondje in Westwijk te doen? Van jong tot oud, iedereen kan meedoen!” 

ACTIVITEITEN Voor de snertwandeling op dinsdag 10 januari geldt: vertrek 11 uur van Wijkcentrum Alleman. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.amstelveensport.nl. In diverse wijken wordt bijvoorbeeld buitengym georganiseerd. 


Foto: Naomi Heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie