Bussen van de lijnen 348 en 357 op de Keizer Karelweg.
Bussen van de lijnen 348 en 357 op de Keizer Karelweg. René de Leeuw

Openbaar Vervoer in Amstelland-Meerlanden scoorde in 2022 bovengemiddeld

14 maart 2023 om 13:17 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Het openbaar vervoer blijft bovengemiddeld scoren in de regio Amstelland-Meerlanden. Dat blijkt uit de OV-Klantenbarometer van 2022, het klanttevredenheidsonderzoek in het openbaar vervoer van het kennisplatform CROW en het Kennisplatform Verkeer en Vervoer. Het ov in de het gebied  Amstelland-Meerlanden (Amstelveen, Ouder-Amstel (behalve Duivendrecht), Aalsmeer, Uithoorn en Haarlemmermeer) werd door reizigers gewaardeerd met een 8,2. Landelijk is dat 7,9.

Net als in veel andere regio’s is de waardering voor het openbaar vervoer in de Vervoerregio vorig jaar wel iets gedaald ten opzichte van 2021. Toch ligt de waardering voor het ov in de hele Vervoersregio Amsterdam boven het landelijk gemiddelde.

“Ondanks de lichte daling is de uitkomst van de OV-Klantenbarometer meer dan bemoedigend,” stelt Melanie van der Horst, voorzitter van de Vervoerregio. “Het openbaar vervoer is nog steeds uit het coronadal aan het klimmen. Reizigers zijn nog niet helemaal terug en ook door personeelskrapte zijn dienstregelingen nog niet op het niveau van 2019. Dat reizigers dan toch nog zo’n hoge waardering blijven hebben voor het openbaar vervoer is een grote opsteker voor ons en een pluim aan onze vervoerders die met al het personeel keihard werken om de best bereikbare regio van Nederland te zijn,” aldus Van der Horst.

In Amsterdam werd het openbaar vervoer in 2022 ook relatief goed beoordeeld. In concessie Amsterdam (Amsterdam, Diemen, Duivendrecht) is de meting opgedeeld in bus, tram en metro. Het busvervoer kreeg een 8,0, de tram een 8,0 en de metro een 7,8, gelijk aan het landelijke gemiddelde voor tram en metro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie