Bussen van de lijnen 348 en 357 op de Keizer Karelweg.
Bussen van de lijnen 348 en 357 op de Keizer Karelweg. Foto: René de Leeuw

Zorgen in Amstelveen over toekomst openbaar vervoer door coronacrisis

26 maart 2021 om 11:00 Verkeer en vervoer

 AMSTELVEEN De PvdA-raadsfractie maakt zich grote zorgen over de ontwikkeling van het openbaar vervoer in de regio als gevolg van de coronacrisis. Het dagelijks bestuur van Vervoerregio Amsterdam, de opdrachtgever van het openbaar vervoer in Amstelland, is in recente brieven somber. 

“Als er geen verdere financiële steun vanuit het Rijk komt en als de Vervoerregio niet ingrijpt, dan kunnen de tekorten oplopen tot honderden miljoenen euro’s,” aldus PvdA-raadslid Arnout van den Bosch woensdag in de gemeenteraad. “Daarom wordt er nu gewerkt aan een transitieplan om het openbaar vervoer in de regio te kunnen af- en opschalen. Dit plan heeft potentieel een enorme impact op de bereikbaarheid van onze regio met bus of tram.” 

AANPASSING BUS- EN TRAMVERVOER Van den Bosch stelde hier woensdag vragen over in de raad. Wethouder Rob Ellermeijer zei zich zeer bewust te zijn van de dreiging. Hij hoopt dat het Rijk eind 2021 en ook in 2022 het openbaar vervoer financieel blijft steunen. Of en in hoeverre dat gebeurt is nog niet bekend. Er wordt volgens hem gekeken naar aanpassing van het busvervoer in Amstelland-Meerlanden en naar de GVB-tramlijnen 5 en 25. “Onze gemeente wordt daarbij betrokken,” aldus Ellermeijer. “Ons doel is zoveel mogelijk van het openbaar vervoer overeind te houden en vooral ook de fijnmazigheid.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie