Afbeelding
PR

Elle van Rijn signeert ‘Terug naar Insulinde’ bij Libris Venstra

31 augustus 2022 om 07:30 Overig

AMSTELVEEN Schrijfster Elle van Rijn komt zaterdag 3 september naar Libris Venstra aan het Stadsplein om van 16.00 tot 17.00 uur te vertellen over haar nieuwe roman ‘Terug naar Insulinde’ en haar boek te signeren.

Elle van Rijn (1967) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Ze speelde in verschillende toneelstukken, tv-series en films. Eerder schreef ze tien boeken waaronder de bestseller ‘De crèche’, over de onmenselijke beslissingen die de leiding van een crèche moest nemen over het lot van de opgepakte Joodse kinderen. Een boek dat inmiddels in vele landen is verschenen.
Onlangs verscheen ‘4 Wandelaars en een Siciliaan’ wat zij initieerde en waar ze ook aan meeschreef.
Voor ‘Terug naar Insulinde’ werd ze benaderd door de familie van Mary Hens om het bijzondere verleden van hun moeder te verwerken in een roman.

HET VERHAAL Mary wordt in 1925 geboren op Java in een familie die al decennialang in Nederlands-Indië woont. Als tropenkind dat gewend is aan de privileges van het koloniale leven leidt ze enerzijds een prinsessenbestaan met bediendes en beleeft ze anderzijds spannende avonturen in de jungle. Als Nederland de oorlog verklaart aan Japan betekent dit het begin van jaren internering, van kamp naar kamp, waarin Mary in korte tijd volwassen wordt en haar moeder en zusjes in leven moet houden. Langzaamaan begint het tot haar door te dringen dat er geen ‘goede’ kant is in deze oorlog en dat enkel medemenselijkheid nog bepaalt wie er waarde heeft en welke strijd er gevoerd moet worden.

Toegang: vrij

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie