Afbeelding
Aangeleverd

Presentatie van ‘De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde’ bij boekhandel Venstra

3 maart 2022 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN In boekhandel Venstra aan het Stadsplein wordt vandaag tussen 19.00 tot 20.30 uur een boekpresentatie gehouden van De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde, een herkenbare, humoristische en ontroerende roman van Jaap Kranenborg over het spannende eerste jaar van het pensioen.

Wanneer Maarten met pensioen gaat, begint dat helaas niet al te goed: het afscheid van zijn werk valt volledig in duigen en op de eerste dag verliest hij ook nog zijn bril. En na de eerste paar weken in een gelukzalige vakantiestemming te hebben verkeerd, doemen steeds vaker de zogenoemde ‘eindfasegevoelens’ op. In een verwoede poging die te bezweren, plant hij zijn dagen vol met cursussen, vrijwilligerswerk, filmfestivals, beurzen, reisjes in binnen- en buitenland en een heleboel meer. En al gaat niet alles van een leien dakje, naarmate het jaar vordert, beginnen zich de contouren af te tekenen van een nieuwe structuur als pensionado en die is lang zo slecht nog niet.

VADER Maarten beschrijft zijn eerste roerige jaar als pensionado aan zijn inmiddels overleden vader en ontdekt dat er meer overeenkomsten tussen hen zijn dan hij altijd heeft gedacht. De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde is een herkenbaar, humoristisch en ontroerend relaas over het spannende eerste jaar van het pensioen, waarin de band tussen vader en zoon als rode draad dient.

Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar. Als paperback kost het 20,99 euro en als e-book 14,99 euro.


Auteur Jaap Kranenborg. Foto: Aangeleverd

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie