Wouter Hamel.
Wouter Hamel. Diederick Bulstra Photography

Zanger Wouter Hamel in Schouwburg Amstelveen

13 april 2023 om 11:11 Muziek

AMSTELVEEN Pop/jazz zanger Wouter Hamel staat donderdagavond 13 april in de kleine zaal van Schouwburg Amstelveen met zijn nieuwe theatershow ‘Little Torch’. Met zijn vaste begeleidingsband brengt Wouter Hamel naast zijn bekende pop/jazz repertoire, de songs van zijn gelijknamige nieuwe album dat eind vorig jaar uitkwam.

Wouter Hamel kiest op dit zevende studio album voor een verrassende samenwerking met zangeres/producer Lilian Hak. Gelaagde samples en synths creëren de illusie van specifieke decors en film noir suspense, allemaal in dienst van Hamels expressieve stem. ‘Little Torch is ongrijpbaar en fascinerend, nummers die gaan van klein waakvlammetje tot bosbrand,’ schreef muziekblad Musicmaker.

Wouter Hamel won in 2005  het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en met zijn met verschillende awards bekroonde debuutalbum ‘Hamel’ (2007) breekt hij door in Korea en Japan. Zijn volgende albums worden ook uitgebracht in Frankrijk, Duitsland en Engeland. In de afgelopen jaren heeft Hamel samengewerkt met onder meer Benny Sings, Benjamin Herman, trompettist Kyteman, Shirma Rouse en Giovanca. Wouter Hamel schrijft zijn muziek en teksten zelf en weet zijn muzikale stijl voor ieder project een nieuwe impuls te geven. Aansluitend aan de Little Torch tour vertrekt Wouter met zijn band naar Korea voor een optreden op het Seoul Jazz Festival.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie