Nationaal Ballet.
Nationaal Ballet. Michel Schnater

Ballet en muzikale theaterkomedie in Schouwburg Amstelveen

24 april 2022 om 14:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen heeft volgende week onder meer ballet en een muzikale theaterkomedie op het programma staan. Op donderdag 5 mei vindt in de schouwburg de première plaats van ‘Shooting Stars’ van Het Nationale Ballet met onder meer werk van Hans van Manen. Op zaterdag 7 mei is de volkstuin In de muzikale theaterkomedie ‘Volkstuin Complex’ allesbehalve een oase van rust. De rollen worden onder meer gespeeld door Ricky Koole en Rop Verheijen.

Het Nationale Ballet selecteert elk jaar van over de hele wereld de meest getalenteerde jonge balletdansers voor zijn Junior Company. Op donderdag 5 mei brengen zij om 19.30 uur in Schouwburg Amstelveen de première van ‘Shooting Stars’. Op het programma staat onder meer het jazzy ‘In the Future’ van Hans van Manen. Daarnaast danst het gezelschap maar liefst vier wereldpremières van veelbelovende choreografen als Milena Sidorova (Bloom) en Peter Leung (Pas de deux).

(Tekst gaat door onder de foto)


Scène uit ‘Volkstuin Complex’. - Foto: Raymond van Olphen

KOMEDIE EN DUISTER SPROOKJE De voorstelling ‘Volkstuin Complex’ die op 7 mei om 20.00 te zien behoort tot een heel ander theatergenre. De volkstuin blikt in het stuk niet zozeer een groene idylle maar een arena waar emoties worden omgewoeld, vriendschappen gesnoeid en liefdes in de knop gebroken. Nieuwkomer Miranda, wiens leven compleet overhoop ligt, hoopt op de volkstuin in alle rust een nieuwe thriller te schrijven. Ze wordt direct opgemerkt door de andere tuinders, die continu ongevraagd op haar tuinpad staan. Als ook haar moeder opduikt met goedbedoelde adviezen is de rust ver te zoeken. Volkstuin Complex is een vrolijke komedie en een duister sprookje ineen. 

Voor meer informatie en reserveren: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie