De acteurs moeten in de show van De Speld razendsnel schakelen want een algoritme bepaalt de voorstelling.
De acteurs moeten in de show van De Speld razendsnel schakelen want een algoritme bepaalt de voorstelling. Raymond van Olphen

Satirisch platform De Speld met theatershow in Schouwburg Amstelveen

18 april 2022 om 11:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het satirische platform De Speld gaat met ingang van deze maand met een wervelende show de theaters in. Na vijftien jaar op geheel eigen wijze verslag te hebben gedaan van het laatste nieuws, neemt De Speld nu met behulp van een computeralgoritme neemt de toekomst op de hak. De première van de ontregelende voorstelling vond op 12 april plaats in Utrecht. De show is op donderdagavonbd 28 april te zien in Schouwburg Amstelveen.

Het publiek kan een confettikanon aan satirische scenes verwachten en krijgt dilemma’s voorgeschoteld waarvan het niet wist dat ze bestonden. ‘De ontdekking van de zwaartekracht is slechts een incident vergeleken met de onthullingen in deze voorstelling,’ aldus de aankondiging. Gelukkig heeft De Speld de hulp ingeroepen van een ‘state of the art computeralgoritme’ die de voorstelling bepaalt. Het antwoord op de aloude theatervraag ‘to be or not to be’ heeft de computer al berekend. Het is ‘to be’. De voorstelling begint op 28 april om 20.00 uur.

SANTANA Op zaterdag 30 april brengen The Five Great Guitars in Schouwburg Amstelveen hun theaterconcert ‘Ode aan Santana – Black Magic Woman’. Daarin worden de hits van Carlos Santana en zijn band vertolkt door gitaarvirtuozen Jan Kuiper, Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer, Digmon Roovers en Marcel de Groot. Ze brengen akoestische en bluesy arrangementen van de mooiste nummers van de Latin Guitar Hero. Aanvang 20.00 uur.

Voor meer informatie en serveren: schouwburgamstelveen.nl


The Five Great Guitars brengen een ode aan Carlos Santana.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie