Ton Kas.
Ton Kas. Studio Loerijzer

Cabaretiers Ton Kas en Harrie Jekkers in Schouwburg Amstelveen

Podiumkunsten

AMSTELVEEN De cabaretiers Ton Kas en Harrie Jekkers treden volgende week op in Schouwburg Amstelveen. Ton Kas brengt op dinsdag 5 april in ‘Best of ...’ de beste fragmenten uit zijn voorgaande shows. Harrie Jekkers deelt op woensdag 6 april In ‘Achter de duinen’ in liedjes en sketches zijn Haagse jeugdherinneringen met het publiek. Ook  Ibiza, het eiland waar Jekkers nu woont, komt aan bod.

In Best of ...’ passeren de beste fragmenten uit de drie eerder shows van Ton Kas de revue, maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal. Aan de opzet verandert echter niks, het blijft een totaal mallotige, melige avond. Het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters, te dikke of juist te dunne vrouwen, politieagenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken. Grof en overdreven, pure flauwekul, die niemand persoonlijk hoeft op te vatten. De voorstelling begint op 5 april om 20.00 uur.

[ACHTER DE DUINEN] Harrie Jekker zingt en vertelt op woensdag 6 april in Schouwburg Amstelveen over zijn jeugd en zijn geliefde Den Haag. Het vertelt over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. Maar de voorstelling blijft niet steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod. Verder gaat de voorstelling ook over het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont. Harrie vertelt zijn verhalen op de gebruikelijke Jekkers-manier met een lach, een traan en een korrel zout.

Voor meer informatie en reserveren: schouwburgamstelveen.nl.


Harrie Jekkers - Maarten Ederveen

advertentie