Het eerste damesteam van hockeyvereniging Myra viert het behalen van het kampioenschap.
Het eerste damesteam van hockeyvereniging Myra viert het behalen van het kampioenschap. HV Myra

Myra dames 1 promoveert voor het eerst naar Overgangsklasse

14 juni 2022 om 09:48 Hockey


AMSTELVEEN Het eerste damesteam van hockeyvereniging Myra schreef op zaterdag clubgeschiedenis door uit bij MHC Oss met 1-2 te winnen. Daarmee behaalde het team voor het eerst in de clubgeschiedenis promotie naar de Overgangsklasse.

Deze zenuwslopende wedstrijd, waarin er tot op de laatste minuut gevochten werd om de overwinning over de streep te trekken, was de kers op de taart van een enerverende play-off campagne en van een prachtig seizoen. Door in de reguliere competitie (1e klasse A) een tweede plaats, achter andere Amstelveense club AMVJ, veilig te stellen, werd een plek in de play-offs bemachtigd. Twee keer moesten de dames een serie van best of three winnend afsluiten om te promoveren naar de Overgangsklasse.

Als eerste tegenstander kwam MHC Rosmalen uit de bus. Op donderdag 2 juni en zaterdag 4 juni werd er aangetreden tegen deze ploeg uit Noord-Brabant. Bij de thuiswedstrijd waren de supporters in grote getale aanwezig, met trommels, toeters, bellen en groen-witte fakkels, refererend naar de clubkleuren, werden de dames van Myra door jong en oud naar de overwinning geschreeuwd. Met een 5-2 en 1-4 winst werd de volgende ronde relatief makkelijk bereikt. Er was vreugde bij dit jonge team dat elkaar door en door kent - maar liefst twaalf dames komen uit de eigen jeugd - maar ze wisten ook dat de missie nog niet klaar was. Oss dames 1, het team dat hun plek in de Overgangsklasse moest verdedigen, wachtte op ze. 

De wedstrijden op donderdag 9 juni en zaterdag 11 juni zouden zwaarder worden, maar door een goede begeleiding en betrokkenheid vanuit de club stonden de dames er weer klaar voor om alles te geven en die twee wedstrijden winnend af te sluiten. De eerste thuiswedstrijd op donderdag bleef lang spannend, maar de Amstelveense dames wisten met een 4-2 winst toch aan het langste eind te trekken. 

Daarna moest Myra zaterdag nog winnen en de promotie was binnen, en dit gebeurde ook. Na een 0-1 achterstand in de eerste helft, keerde Myra de wedstrijd om in de tweede helft door een strafbal en een strafcorner te benutten en verdedigend geen doelpunten meer weg te geven. Na de toeter van het eindsignaal steeg het gejuich op en rond het veld op en de tranen van vreugde vloeiden. Myra dames 1 komt volgend jaar uit in de Overgangsklasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie