Zowel jeugd, senioren als G-teams doen mee aan de actie
Zowel jeugd, senioren als G-teams doen mee aan de actie Pixabay

Doelpunten hockeyclub Myra leveren dit weekend geld op voor kinderen in India

19 november 2021 om 10:58 Hockey

AMSTELVEEN Bijna twintig teams van de Amstelveense hockeyvereniging scoren in het komend weekeinde (20 en 21 november) niet alleen voor de winst in hun competitiewedstrijd, maar ieder doelpunt levert ook geld op voor kinderen in India via de Bovelander Foundation. De opbrengst is bestemd voor een programma waarmee de kansen voor kinderen in de regio Khunti in India worden vergroot. 

Regelmatig zetten de leden van hockeyvereniging Myra zich in voor geldinzamelingsacties. Vaak wordt het geld besteed aan de ontwikkeling van de eigen jeugd of de verduurzaming van de vereniging. Dit keer spant de vereniging zich echter in voor de Bovelander Foundation. Deze stichting is opgezet en wordt geleid door oud-international en Olympisch kampioen Floris Jan Bovelander. De organisatie zet zich om de kansen voor kinderen en jong-volwassenen in achtergestelde gebieden in India te vergroten. De stichting biedt hockeyprogramma’s aan die bijdragen aan de persoonlijke, sociale en sportieve ontwikkeling van deze kinderen. Daarbij werkt de stichting samen met lokale gemeenschappen en leidt zij coaches op die de programma’s vervolgens op scholen uitvoeren. 

3.500 KINDEREN De actie van HV Myra richt zich speciaal op een project in de regio Khunti. Deze regio ligt in de staat Jharkhand en hier heeft de Bovelander Foundation met hun lokale partner inmiddels een programma opgezet waarbij ruim 3.500 kinderen onder leiding van 30 lokale trainers twee keer per week hockeyen. Er is een lokale competitie opgezet waar jongens en meisjes van de scholen en gemeenschappen tegen elkaar spelen. Deze competitie eindigt met een regionaal hockeyfestival. Met het geld vanuit HV Myra kunnen nieuwe coaches worden aangenomen en kunnen nieuwe kinderen aansluiten bij het programma. 

SPONSOREN Floris Jan Bovelander is blij met dit initiatief: “Superleuk dat HV Myra ons op deze manier ondersteunt,” heeft hij aan de vereniging laten weten. Via het online sponsoring-platform www.goal41.nl hebben de verschillende Myra-teams (zowel jeugd, senioren als G-teams doen mee) sponsoren geregeld die 1 euro per gemaakt doelpunt doneren. Daardoor staan de wedstrijden niet alleen in het teken van winnen, maar vooral ook van scoren voor kinderen in India. Ieder doelpunt telt dus dubbel.

HV Myra voorzitter Mette Reitsma: “Het is belangrijk om ons als vereniging te realiseren dat wij – ondanks alle coronamaatregelen –  met plezier kunnen sporten. Kinderen in India hebben veel minder mogelijkheden dus vinden wij het belangrijk om ons nu voor hen in te zetten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie