Afbeelding

Sporting Martinus viert kampioensfeest na behalen titel in derde klasse

31 mei 2022 om 09:00 Voetbal

AMSTELVEEN Sporting Martinus heeft zondag met een 1-2 overwinning in het uitduel tegen Rkdes in Kudelstaart de titel in derde klasse van het zondagvoetbal behaald. Het beslissende doelpunt werd pas in de slotfase door de Amstelveense ploeg gemaakt. Sporting Martinus promoveert nu naar de tweede klasse, waar ook RODA’23 uitkomt. De feestelijk terugreis met de bus naar Amstelveen ging via het RODA-terrein in Bovenkerk waar alvast de derby voor komend seizoen werd aangekondigd. Daarna werd het kampioensfeest gevierd in een feesttent op sportpark Overburg.

De voor Sporting Martinus beslissende wedstrijd kende een spannend verloop. Rkdes had nog volop kans op het behalen van de 2de periodetitel zou er werd niets cadeau gedaan. In de 19de minuut kwam de Amstelveense ploeg op voorsprong, maar in het begin van de tweede helft kwam Rkdes weer op gelijke hoogte. Sporting Martinus had een overwinning nodig om zeker te zijn van het kampioenschap, dus daarmee steeg de spanning. In de 88ste minuut scoorde Tiago Conceicio dos Santos het beslissende doelpunt voor Sporting Martinus, Na afloop van de wedstrijd brak een groot feest los met het team en de en de meegereisde supporters.