Er is momenteel onder meer een groeiende vraag naar medewerkers klantcontact.
Er is momenteel onder meer een groeiende vraag naar medewerkers klantcontact. Pixabay

Kansen voor werkzoekenden in regio in vrijwel alle sectoren bijzonder gunstig

15 september 2022 om 10:25 Economie

AMSTELVEEN Het aantal lopende WW-uitkeringen in Groot Amsterdam is in augustus verder gedaald naar 13.766; een daling van 3,6 procent ten opzichte van juli. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Er is momenteel sprake van een zeer krappe arbeidsmarkt in Groot Amsterdam. De kansen voor werkzoekenden zijn daardoor volgens het UWV op dit moment in vrijwel alle sectoren bijzonder gunstig. Tot de regio behoren naast Amsterdam ook Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, De Ronde Venen en Diemen.

Er is volgens het UWV momenteel onder meer een groeiende vraag naar medewerkers klantcontact.  Het aantal vacatures voor medewerker klantcontact is in de eerste helft van 2022 met zo’n 74 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, terwijl het aantal WW-ers is gedaald. De  groeiende vraag komt doordat mensen steeds meer online kopen en ook banken, zorgverzekeraars en energieleveranciers steeds vaker online diensten aanbieden. Deze toename zorgt ervoor dat het contact met de klanten verschuift naar telefonisch of digitaal contact. De behoefte aan klantcontactmedewerkers neemt daardoor in vrijwel alle sectoren toe. 

Medewerker klantcontact is volgens het UWV een veel voorkomend overstapberoep voor bijvoorbeeld secretarieel medewerkers, kassamedewerkers en receptionisten. ‘Het is belangrijk dat medewerkers klantcontact zich kunnen inleven in de (klant)vraag, goed kunnen luisteren en een goed incasseringsvermogen hebben. Belangrijke competenties hierbij zijn servicegerichtheid, emphatisch vermogen en communicatieve vaardigheden. Werkzoekenden die zich hierin herkennen kunnen een overstap naar het klantcontact overwegen,’ aldus het UWV.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie