Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Werkplein brengt werkzoekenden in contact met sierteeltbedrijven

5 maart 2020 om 11:17 Zakelijk

AMSTELVEEN Werkplein Amstelveen/Aalsmeer heeft woensdag een bijeenkomst bij bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer gehouden, waar werkzoekenden kennis konden maken met werkgevers in de sierteeltsector. Ze bezochten vier bedrijven om kennis te maken met de werkzaamheden op en rond de bloemenveiling. De Amstelveense wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) verwelkomde de werkzoekenden.

De werkzoekenden kregen eerst een rondleiding van FloraHolland door de veiling, een internationale marktplaats voor bloemen en planten. Daarna volgde een bezoek aan OZ Planten, één van de grootste plantenexporteurs van Nederland. Ook werd Parfum Flower Company bezocht, en groothandel gespecialiseerd in geurende tuinrozen. Het laatste bezoek was aan het bedrijf Van Zaal Transport dat bloemen levert aan tuincentra, distributeurs en groothandels.

DAG MEELOPEN "Het is belangrijk dat inwoners een leuke baan vinden die bij ze past," aldus wethouder Van Ballegooijen. ¨Werkzoekenden konden nu gelijk in gesprek met een werkgever en konden ook een kijkje nemen bij de bedrijven en zich oriënteren. Een aantal werkzoekenden heeft al een afspraak om een dag mee te lopen."

KRAPTEBEROEPEN Amstelveen gaat dit jaar meerdere bijeenkomsten organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in onder andere de zogenoemde krapteberoepen. Dat zijn beroepen waar op dit moment veel openstaande vacatures zijn. Het doel is om meer inwoners te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. 

WERKPLEIN Voor mensen die niet bij de banenmarkt konden zijn, maar wel geïnteresseerd zijn in een (nieuwe) baan of opleiding is er het Werkplein AA. Alle inwoners kunnen hier terecht voor al hun vragen op het gebied van werk en opleiding. Het Werkplein AA bevindt zich in het raadhuis van Amstelveen. Voor meer informatie: https://www.werkpleinaa.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie