Afbeelding
Bibliotheek Amstelland

Winnaars voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd

14 februari 2020 om 16:12 Overig

AMSTELVEEN Bibliotheek Amstelland hield woensdag 12 februari de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De twee winnaars van de voorronde zijn: Nynke van Kamp van MKC Mio Mondo in Amstelveen (midden op de foto). Zij las voor uit het boek 'De brief voor de koning' van Tonke Dragt. En Isabelle de Jeu van P.C.B.S. Willem Alexander in Amstelveen (tweede van links op de foto). Zij las voor uit het boek 'Ademnood' van Marion van de Coolwijk

De kinderen waren afkomstig uit de groepen 7 en 8. Op hun basisschool wonnen zij de voorleeswedstrijd. Deze voorleeskampioenen van achttien basisscholen uit de regio Amstelland (Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Kudelstaart, Nes a/d Amstel) lazen een fragment voor uit een zelfgekozen jeugdboek. Wie door ging naar de kwartfinale, bepaalde een jury, bestaande uit Ada Ruiter, Boekhandel Libris Venstra (rechts op de foto), Josijn Settels, leerkracht basisschool 't Startnest Uithoorn (tweede van rechts op de foto) en Nicole Wintgens, Bibliotheek Amstelland (links op de foto).

Er werd gelet op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het publiek, maar ook de keuze van het fragment. Tijdens het zenuwslopende beraad van de jury, konden alle voorlezers zich even uitleven op de Marshmallow-challenge.

De voorleeskampioenen van de voorronde gaan op 15 maart door naar de kwartfinale in de Bibliotheek van Amsterdam. De winnaars van deze kwartfinale gaan door naar de provinciale finale van Noord-Holland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie