Afbeelding
Pixabay

Een zinvolle dagbesteding ook in coronatijd

19 januari 2022 om 07:25 Zorg

AMSTELVEEN Ondanks de coronapandemie draait Dagbesteding de Groenelaan gewoon door. Er worden daar nog dagelijks, op een veilige manier, activiteiten georganiseerd voor eenzame ouderen.

Dagbesteding de Groenelaan is er voor ouderen die te maken hebben met somatische klachten en eenzaamheid. Voor hen is de dagbesteding een enorm fijne plek om nieuwe mensen te ontmoeten, meer structuur in hun dag te krijgen en cognitief uitgedaagd te worden. Deelname aan een dagbesteding kan er ook voor zorgen dat ouderen meer beweging krijgen.
“Ik ben de hele week blij met de gedachte dat ik op woensdag en vrijdag opgehaald wordt en dan een hele fijne dag beleef”, aldus een bezoeker van de dagbesteding. “Sinds mijn dochter mij bij de dagbesteding Amstelring heeft aangemeld, wil ik u vertellen hoeveel meer levensvreugde mij gegeven is.” Een andere bezoeker vindt dat het aanvoelt als een warm bad. “Het is eigenlijk net familie”, vertelt ze.
Tevens kan een dagbesteding heel prettig zijn voor mantelzorgers, omdat zij hun handen even vrij hebben en tijd voor zichzelf kunnen maken. Wie mensen kent die behoefte hebben aan een leuke en zinvolle dag met anderen of wie daar zelf behoefte aan heeft, kan contact opnemen met dagbesteding de Groenelaan via 06-48517304 of mailadres dagbestedinggroenelaan@amstelring.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie