Karin Bloemen staat 1 december op het podium in de Schouwburg.
Karin Bloemen staat 1 december op het podium in de Schouwburg. Nick Ormondt

Grote namen in nieuw theaterseizoen Schouwburg Amstelveen: kaartverkoop gestart

30 augustus 2021 om 11:48 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Theaterliefhebbers staat een rijk en goed gevuld nieuw theaterseizoen te wachten in Schouwburg Amstelveen. De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen is inmiddels gestart op www.schouwburgamstelveen.nl.

CABARET De eredivisie van het cabaret komt naar Amstelveen: Richard Groenendijk, Patrick Laureij, Daniël Arends, Plien & Bianca, Marc Marie Huijbregts en Veldhuis & Kemper verdienen allemaal hun plek in de eredivisie van het Nederlandse cabaret. Verder valt er op cabaretgebied ook veel te lachen met toppers als Dolf Jansen, Tim Fransen, Kasper van der Laan, Lebbis, Martijn Koning, Sanne Wallis de Vries en Rundfunk.

DANS Dansliefhebbers kunnen genieten van prima ballerina Igone de Jongh, Introdans, ISH Dance Collective, de Junior Company van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en een prachtige versie van Het Zwanenmeer van het Ballet van de opera van Tatarstan.

JEUGD Ook voor de kinderen is er een mooi theaterprogramma. Juf Roos (2+) beleeft nieuwe avonturen en van Dolf Weerwolfje (6+), naar het boek van Paul van Loon, is een spannende musical gemaakt. In Space Academy Live (8+) neemt astronaut André Kuipers het publiek mee in een buitenaards avontuur, de populaire kinderhelden Ernst, Bobbie en de rest (4-8) komen met een grote Sintshow en voor de allerkleinsten is er Bumba (1+).

THEATERCOLLEGE In ‘Onze man in Teheran’ geeft Thomas Erdbrink een persoonlijk college over Iran en China-expert Ruben Terlou neemt het publiek mee op reis naar ‘zijn’ China. In ‘Hoe de fuck vind ik geluk’ leert gelukinspirator Thijs Lindhout hoe wij in tijden van crisis toch gelukkig kunnen blijven en Maarten van Rossem analyseert maatschappelijke kwesties.


 Aards, rauw en gepassioneerd is de dans in Mauro Bigonzetti’s Cantata. (Foto: Hans Gerritsen)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie