Veteranen Rob de Koning, Leo Barlag, Rinco van der Baan, Stichting voorzitter Frank Kuyper en veteraan John Barlag.
Veteranen Rob de Koning, Leo Barlag, Rinco van der Baan, Stichting voorzitter Frank Kuyper en veteraan John Barlag. Stichting Amstelveen Oranje

Veteranenvlaggen gehesen bij raadhuis

29 juni 2020 om 11:32 Overig

AMSTELVEEN Op Veteranendag, zaterdag 27 juni, is bij het raadhuis van Amstelveen de speciale Veteranenvlag gehesen. Ook is er ter gelegenheid van deze bijzondere dag een vlag overhandigd aan enkele veteranen uit de gemeente, als eerbetoon voor hun inzet (in het verleden en heden) voor onze vrijheid.

Deze vlag werd aangeboden aan de veteranen door Stichting Amstelveen Oranje voor hun militaire diensten en opofferingen. Maar ook voor hun inzet bij de herdenkingen in Amstelveen. Er wordt met de vlag geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende veteranen, uitzendingen of leeftijden. Dit om aan te tonen dat de veteranen samen sterk zijn. De vlag heeft meerdere betekenissen en daarom kan de kleuropbouw op twee manieren uitgelegd worden.

Uitleg A: Lichtblauw staat voor VN uitzendingen, rood/ wit/ blauw: Nederlandse driekleur, het land waardoor uitgezonden, groen: groene uitzendingen zoals WW2, Nederlands-Indië, SFOR en ISAF.

Uitleg B: Lichtblauw gaat om eenheden van de Luchtmacht. Rood is de kleur van de oorlog ter plaatse en wit is de kleur van de vrede, die de veteranen daar probeerden te brengen. Donkerblauw: Marine-/ Marechaussee-eenheden, Groen: Landmachteenheden

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus werden verdere fysieke onderdelen van de Nederlandse Veteranendag 2020 afgelast.

Stichting Amstelveen Oranje voorzitter Frank Kuyper overhandigt de veteranenvlag aan veteraan Leo Barlag.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie