Afbeelding
Eigen foto

Invloedrijke regisseurs in Cinema Amstelveen

23 juni 2020 om 07:00 Film

AMSTELVEEN Filmfans die meer willen weten over invloedrijke regisseurs komen dinsdag 7 juli aan hun trekken in Cinema Amstelveen. Om 19.50 uur begint dan een informatieve avond over invloedrijke regisseurs zoals Alfred Hitchcock. Wie zijn door hem beïnvloed?

Hitchcock wist precies hoe hij het publiek moest bespelen en heeft in feite de blauwdruk gemaakt van de spannende film. Hij gaf het publiek meer informatie dan de karakters in de film zelf. De kijker wordt op deze manier veel meer betrokken bij de film. Een aantal beroemde regisseurs van nu die sterk beïnvloed zijn door Hitchcock zijn: David Fincher, Brian dePalma, David Lynch en M. Night Shyamalan.

De avond wordt verzorgd door filmwetenschapper Rudi de Boer. Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er dieper ingegaan op het werk van deze filmmaker en ontdek je zijn 'signature'. De cursus vindt plaats in de Kleine Zaal. Deze zaal is geschikt voor circa 50 mensen, rekening houdend met de 1,5 metermaatregel. Het is noodzakelijk om vooraf online te reserveren via www.cinemamastelveen.nl.

Bekijk het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden op www.cinemaamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie