Nelleke Vogel
Nelleke Vogel Zonnehuisgroep Amstelland

Bestuurder Nelleke Vogel vertrekt bij Zonnehuisgroep Amstelland

21 februari 2020 om 10:33 Zorg

AMSTELVEEN Nelleke Vogel, bestuurder van Zonnehuisgroep Amstelland, legt per 1 maart haar functie neer. Ze was vijf jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van de ouderenzorgorganistie die tehuizen heeft in Amstelveen (6), Ouderkerk aan de Amstel (1), Amsterdam (1), Vinkeveen (1) en Mijdrecht (1). Nelleke Vogel wil een andere invulling geven aan haar loopbaan.

"Ik neem afscheid met een gevoel van trots én met pijn in mijn hart, want deze mooie organisatie met fantastische betrokken medewerkers heeft al die tijd gevoeld als een inspirerend thuis," aldus Nelleke Vogel in en verklaring.

De ouderenzorgorganisatie stelt in een reactie op het aankomende vertrek van Nelleke Vogel dat zij afscheid gaat nemen van een toegankelijke en betrokken bestuurder, die met veel bevlogenheid de afgelopen vijf jaar de organisatie heeft ondersteund. 'Met hart voor kwaliteit van leven bijdragen aan een optimaal leven voor elke cliënt, en dit met elkaar regelen.' Dat was daarbij volgens de Zonnehuisgroep consequent haar appèl op iedereen.

GEZONDE ORGANISATIE "Toen Nelleke Vogel bestuurder werd, bevond de organisatie zich in een zeer turbulente periode. Zij laat nu een gezonde organisatie achter met een duidelijke koers. Zij heeft dat weten te realiseren in verbinding met anderen, binnen en buiten de organisatie. Wij vinden het erg jammer Nelleke te zien vertrekken en zijn bijzonder erkentelijk voor wat zij voor Zonnehuisgroep Amstelland heeft betekend," aldus Dickey Pronk, voorzitter van de Raad van Toezicht van Zonnehuisgroep Amstelland:

De Raad van Toezicht heeft voor de komende periode Wim Croes aangesteld als interim-bestuurder. De werving- en selectieprocedure voor de opvolger van Nelleke Vogel loopt inmiddels.

WARME ZORG Vanwege het afscheid organiseert Zonnehuisgroep Amstelland voor genodigden maandag 24 februari het mini-symposium 'Wegen naar warme zorg' in Museum JAN aan de Dorpsstraat in Amstelveen, met onder meer een bijdrage van Manu Keirse en Anne-Mei The. Het mini-symposium biedt volgens Nelleke Vogel de mogelijkheid voor inspirerende uitwisseling van inzichten, om te markeren voor welke uitdaging professionals met alle betrokkenen gezamenlijk staan.'

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie