Afbeelding
Pixabay

Winst voor RODA en NFC; verlies voor koploper Martinus

17 februari 2020 om 11:32 Voetbal

AMSTELVEEN RODA ´23 heeft zondag in de tweede klasse thuis met 4-1 gewonnen van DCG. RODA is daarmee uit de gevarenzone in 2B gekropen. In 3C verloor koploper Sporting Martinus thuis met 0-1 van ZSGO/WMS. In 4E won NFC de topper tegen Fortius met 1-2. NFC staat nu tweede in de competitie en Fortius derde.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA '23 – DCG 4-1 (1-0) RODA'23 behaalde een knappe overwinning op DCG.. Bij rust hadden de Bovenkerkers al een 1-0 voorsprong. Het was Orlando van Wort die na een goed genomen vrije trap beheerst afrondde. Die stand werd gehandhaafd tot de rust. De toeschouwers zagen in de tweede helft een productiever RODA ' 23 dat na een kwartier spelen opnieuw toesloeg. Een door Van der Linden genomen vrije trap werd door de wind meegenomen en belandde onhoudbaar voor de keeper van DCG in het net, 2-0. Kort daarna eenzelfde situatie aan de andere kant waar nu DCG , na een schot op doel kon profiteren van de harde wind, 2-1. De in het strafschopgebied neergelegde Van Wort nam kort voor het einde zelf de penalty en vergrootte de voorsprong naar 3 – 1. Guitink bepaalde in de 90ste minuut de eindstand op 4-1.

3C Sporting Martinus – ZSGO/WMS 0-1 (0–1) Sporting Martinus heeft het niet gered tegen de bezoekers uit Amsterdam ZSGO/WMS. De bezoekers scoorden in de eerste helft en in die 1-0 score kwam geen verandering meer. Ondanks de nipte nederlaag blijven de Martianen in 3C de ranglijst aanvoeren met 35 punten uit 16 gespeelde wedstrijden. De Amstelveense ploeg wordt op de voet gevolgd door Swift, De Meer en ZSGO/WMS die allen met een wedstrijd minder gespeeld 33 competitiepunten hebben.

3C sv Ouderkerk – 's Gravenland 3-4 (1-0) Ouderkerk ontving thuis 's Gravenland en nam dank een goal van Tom Straver een voorsprong van 1-0. Maar Ouderkerk moest mede door het barre weer de winst uiteindelijk aan de bezoekers laten. Het werd een niet ingecalculeerde 3-4 nederlaag voor de Ouderkerkers. De twee andere Ouderkerkse doelpunten kwamen op naam van Mitchel Melissen en Rocki Nuamah.

4E Fortius – NFC 1-2 NFC dat tot nu toe met succes strijd om het kampioenschap in 4E behaalde een uitermate belangrijke overwinning door mede concurrent Fortius in eigen huis met met 1-2 te verslaan. De NFC-goals werden gescoord door Mourat Aitja en Abraham Anane. NFC nam een voorsprong van 0-2. Fortius kwam kort voor tijd terug tot 1-2 maar verder lieten de Amstelveners het niet komen. Huidige stand van de top drie in 4E: 1 TOG 14 gespeelde wedstrijden 29 punten; 2. NFC 12 gespeelde wedstrijden 25 punten. 3. Fortius 14 gespeelde wedstrijden 24 punten.