wethouder Adam Elzakalai feliciteert Henk Anrochte van TOF Bloemen omdat zijn zaak zich als 100ste bedrijf bij Amstelveens Cadeau heeft aangesloten
wethouder Adam Elzakalai feliciteert Henk Anrochte van TOF Bloemen omdat zijn zaak zich als 100ste bedrijf bij Amstelveens Cadeau heeft aangesloten Gemeente Amstelveen

TOF Bloemen als 100ste bedrijf aangesloten bij Amstelveens Cadeau kaart

19 mei 2023 om 10:42 Zakelijk

AMSTELVEEN TOF Bloemen heeft zich als 100ste bedrijf aangesloten bij Amstelveens Cadeau kaart. Deze cadeaukaart kan bij Amstelveense ondernemers besteed worden. Wethouder Adam Elzakalai (Ecnomische Zaken) feliciteerde Henk Anrochte van TOF Bloemen woensdag met het feit dat zijn zaak als 100ste bedrijf meedoet met dit lokale initiatief. Tof Bloemen is een echte Amstelveense onderneming, nu al derde generatie en zit aan de Rembrandtweg. 

“Amstelveens Cadeau stimuleert de omzet van lokale bedrijven en is het meest lokale cadeau om te geven. Met deze cadeaukaart laat je iemand zelf kiezen waar te gaan winkelen, eten, drinken, of iets anders leuks te gaan doen in Amstelveen. Een heel groot voordeel is dat door Amstelveens Cadeau er heel veel geld binnen de lokale economie blijft,” aldus wethouder Adam Elzakalai.

SUBSIDIE STIMULERINGSFONDS

De introductie van het Amstelveens Cadeau is een initiatief van de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD) en is mede mogelijk dankzij een subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie van de gemeente Amstelveen. 

“Jaarlijks wordt er door de inwoners van Amstelveen heel veel besteed met cadeaukaarten. Het grootste deel van dit bedrag werd online gebruikt en bij ondernemers buiten Amstelveen. Met de introductie van het Amstelveens Cadeau bereiken we dat een belangrijk deel wordt besteed bij ondernemers in Amstelveen,” stelt wethouder Elzakalai.

SMAAKMAKERS VAN AMSTELVEEN

Hij wijst erop dat lokale ondernemers een belangrijke rol vervullen. “Zij zijn sociaal betrokken. zullen je met raad en daad helpen en adviseren. Zij zorgen voor de eerste baantjes en sponsoren de lokale (sport)verenigingen en evenementen. Deze gepassioneerde ondernemers zijn ook de smaakmakers van Amstelveen.”

LOKAAL SYSTEEM

De cadeaukaart moet ook voor bijdragen aan meer verbinding in de lokale samenleving. “Zo creëren we een lokaal systeem waarin het leuker is om lokaal te winkelen en te consumeren.” Belangrijk aspect is volgens de wethouder dat het geld in de regio blijft en rond gaat tussen inwoners, verenigingen en lokale ondernemers. “Een systeem waar een ieder van profiteert”, geeft Elzakalai aan.

Vanaf de introductie is er een groot aantal bedrijven in Amstelveen waar betaald kan worden met de Amstelveens Cadeau kaart, van supermarkt tot visboer en horeca tot cultuur. Steeds meer bedrijven sluiten zich hierbij aan. Bedrijven die zich willen aansluiten bij Amstelveens Cadeau kunnen meer informatie vinden op amstelveenscadeau.nl.

Inwoners en organisaties kunnen de Amstelveen Cadeau kaart aanschaffen in de deelnemende winkels en via de website amstelveenscadeau.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie