Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai, Olivier Smit (CEO Matter), Angelique de Hont (COO Matter) en accountmanager Tom van Dijk (gemeente Amstelveen).
Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai, Olivier Smit (CEO Matter), Angelique de Hont (COO Matter) en accountmanager Tom van Dijk (gemeente Amstelveen). Gemeente Amstelveen

Wethouder op bezoek bij ‘bedrijven waar Amstelveen trots op kan zijn’

1 april 2023 om 08:00 Economie

AMSTELVEEN Wethouder Elzakalai (Economische Zaken) heeft deze week de Amstelveense bedrijven Acolad en Matter bezocht. Hij deed dat in het kader van een reeks bedrijfsbezoeken die hij de komende weken gaat afleggen. Acolad is een internationaal bedrijf in tolk- en vertaaldiensten. Matter is een internationale groep van content en marketing agencies die voor veel aansprekende merken werken op (inter)nationaal niveau. Zo is Matter met MPG onder andere de contentleverancier van het blad ‘Allerhande’ van Albert Heijn. “Dit zijn mooie bedrijven waar Amstelveen trots op kan zijn,” aldus de wethouder.

”We bezoeken regelmatig bedrijven om te horen wat er leeft en om te kijken of we het ondernemersklimaat nog verder kunnen verbeteren,” licht wethouder Elzakalai toe. “De laatste tijd komen stijgende kosten voor onder andere energie en huur en tekort aan personeel naar voren.” 

Dit keer bezocht Elzakalai het grootbedrijf in Amstelveen. “Banden met MKB zijn er al, maar het grootbedrijf is ook belangrijk zeker voor een internationale stad als Amstelveen,” aldus de wethouder. “MPG en Acolad streven ernaar om lokale en internationale organisaties te helpen met hun succesverhaal. Veel inwoners en organisaties weten niet dat deze bedrijven in het centrum van Amstelveen gevestigd zijn. Acolad en MPG zijn tevreden met hun locatie in Amstelveen qua bereikbaarheid en de centrale plek in de Randstad.”

(Tekst gaat door onder de foto) 


Nicole Kool (New Business Development Manager Acolad), wethouder Adam Elzakalai, Nancy Haehnel (Hoofd vertalingen Amstelveen van Acolad) en accountmanager Tom van Dijk (gemeente Amstelveen).  - Gemeente Amstelveen

ACOLAD

Acolad is gevestigd in het Beneluxgebouw aan de Van Heuven Goedhartlaan. Acolad Netherlands (voorheen Livewords), is onderdeel van de internationale Acolad Group. Zij verzorgen wereldwijd professionele vertaal-en tolkdiensten. Zo ondersteunt Acolad organisaties met internationale evenementen en congressen, bij onderhandelingen in zakelijke relaties en bij multinationale OR-vergaderingen. Via meertalige content en procesoptimalisatie helpt Acolad organisaties met hun marktbetrokkenheid en internationalisering.

MPG

MPG is onderdeel van de Matter-groep en is al meer dan 50 jaar in Amstelveen gevestigd aan de Stroombaan.  MPG is oud-categoriewinnaar MKB Groot van de Ondernemer het Jaar verkiezing in Amstelveen. Matter werkt ook internationaal en heeft onder andere kantoren in Antwerpen en New York. Het bedrijf bedenkt vanuit Amstelveen al decennialang prijswinnende creatieve concepten en marketing- en contentcampagnes voor bedrijven en overheden. Omdat consumenten tegenwoordig informatie zoeken en willen ontvangen via elk mogelijk medium, ontwikkelt Matter marketing-, communicatie- en contentstrategieën die crossmediaal uitgezet worden. 

ALLERHANDE 

‘MPG en Acolad werken voor bekende grote merken, zowel nationaal als internationaal,” zegt wethouder Elzakalai. “Zo wordt in ons Stadshart in nauwe samenwerking met Albert Heijn de Allerhande gemaakt die door heel Nederland in de Albert Heijn-winkels ligt. Dat weten weinig Amstelveners. Allerhande is vanuit Amstelveen uitgebouwd tot een inspiratieplatform met 6 miljoen gebruikers per maand. Ook alle recepten en video’s hoe je het moet bereiden worden vanuit Amstelveen bedacht en gecoördineerd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie