Afbeelding
PR

Digitale toekomst in met ASCC-ComputerClub

22 september 2021 om 13:16 Zakelijk

AMSTELVEEN Net als andere verenigingen, heeft de ASCC vanwege corona een bijzondere periode doorgemaakt. Clubmiddagen, cursussen en inloopspreekuren konden niet op locatie worden gehouden. De club heeft geprobeerd dat op te vangen door de activiteiten zoveel mogelijk digitaal te organiseren. 

Als vervanging voor de inloopspreekuren is hulp op afstand geregeld. De clubmiddagen werden gehouden via Zoom. Via de nieuwsbrieven bleef de club in contact met de leden. Inmiddels lijkt het erop, dat er betere tijden gaan aanbreken. De ASCC is, met inachtneming van de nog geldende RIVM-richtlijnen, per 1 september de activiteiten op locatie weer begonnen. Meer nieuws daarover verschijnt op de website www.ascc.nl.

JUBILEUM De ASCC is opgericht in 2001. Dit jaar wordt dus het 20-jarig jubileum gevierd. De club heeft ongeveer 500 leden. De meeste leden wonen in Amstelveen, maar er zijn ook leden in Uithoorn, Aalsmeer, Ouderkerk en Buitenveldert. De ASCC is in principe bedoeld voor senioren, maar er geldt voor het lidmaatschap geen leeftijdsgrens. 

De ASCC is een lokaal georiënteerde club met een goede sociale samenhang tussen de leden. Tegenwoordig is in bijna elk huishouden een computer, een tablet en/of een smartphone aanwezig. Weet u hoe veel leuke en nuttige activiteiten u daarmee kunt doen?

OOK VOOR 50-PLUS Wilt u contact houden met familie, vrienden en bekenden (via e-mail, appen en videobellen), informatie vinden op internet, elektronisch bankieren, foto’s maken en bewerken, spelletjes doen, navigeren met auto, fiets of lopend? Er komen steeds nieuwe programma’s om het leven leuker en gemakkelijker te maken. Het is niet meer alleen leuk, maar het wordt ook steeds meer nodig om digitaal vaardig te zijn. Zo is er mijnoverheid.nl met de berichtenbox. Er is het digitale loket van de gemeente waarmee zaken met de gemeente kunnen worden geregeld. Zorgverlening, verzekeringsmaatschappijen en energiebedrijven maken ook steeds meer gebruik van de digitale weg. De ASCC wil eraan bijdragen de digitale vaardigheden van de leden op peil te houden en te vergroten.

CLUBMIDDAG Maandelijks wordt een clubmiddag gehouden, waar interessante en actuele computeronderwerpen worden gepresenteerd. De clubmiddagen zijn niet alleen interessant maar ook erg gezellig. Daarnaast kunnen de leden altijd terecht op de wekelijkse inloopspreekuren waar zij gratis worden geholpen met problemen met hun computer, tablet en smartphone. De ASCC biedt tegen een geringe vergoeding ook hulp aan huis voor problemen die niet op de inloop kunnen worden opgelost.

Voor telefonische hulp kunnen leden bellen naar 06-38762853. De ASCC biedt aan de leden ook de mogelijkheid van een computer APK-keuring. Hierbij wordt de computer doorgelicht en volgt er een keuringsverslag en een advies voor eventuele verbeterpunten. 

CURSUSSEN De club organiseert ook cursussen en workshops op computergebied. Denk hierbij aan cursussen voor Windows 10, Windows Mail, Mappen en bestanden, Veiligheid, Back-up, Opschoning en onderhoud, Android smartphones en tablets, Doe meer met je smartphone, iPad voor beginners en voor gevorderden, Instellingen Mac OS, Chrome OS en digitale fotografie. De cursussen en workshops worden in groepsverband gegeven in een rustig tempo. Nieuwe mogelijkheden ontdekken gaat in een klein groepje gemakkelijker en is gezelliger dan leren uit een boek. Er zijn ook individuele cursussen voor Windows 10, smartphone en tablet, die op de persoonlijke wensen kunnen worden afgestemd. Voor het gebruik van DigiD en accountbeheer levert de ASCC zo nodig maatwerk op individueel niveau. Zie voor een beschrijving van het cursusaanbod de website www.ascc.nl. Aanmelden voor een cursus kan via de website, via e-mail aan cursussen@ascc.nl of tijdens de inloop op vrijdagochtend. Dan zijn er ook mensen aanwezig om informatie te geven en te adviseren over de cursussen. Verder geeft de ASCC een maandelijkse nieuwsbrief uit met leuke tips en computernieuws.

BIJBLIJVEN De ASCC neemt u mee de digitale toekomst in. De ASCC is ook weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vindt u het leuk om mensen verder te helpen met het gebruik van een computer, een tablet of een smartphone of om les te geven over onderwerpen op computergebied? Hebt u belangstelling voor redactiewerk voor de nieuwsbrief, de website of de social media). Hebt u organisatorische of bestuurlijke kwaliteiten? U bent van harte welkom om de club actief te ondersteunen. Stuur een mail naar secretariaat@ascc.nl of bel voor een oriënterend gesprek 06-22714015.

Informatieboekjes over de ASCC zijn gratis beschikbaar bij alle wijkcentra, de Amstelland-bibliotheken Westwijk, Stadsplein en in Uithoorn, op het gemeentehuis en bij het UWV. Het informatieboekje is ook te vinden op de ASCC website. Alles over de ASCC, lid worden (20 euro per jaar), de activiteiten en nog veel meer staat op www.ascc.nl. De club is gevestigd in Wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen, 06-38762853 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie