!Woon houdt inloopspreekuren bij wijkcentra Alleman en De Bolder.
!Woon houdt inloopspreekuren bij wijkcentra Alleman en De Bolder. Gemeente Amstelveen

Binnen lopen voor huurdersondersteuning door !WOON kan weer

15 september 2021 om 15:00 Wonen

AMSTELVEEN Amstelveense huurders kunnen weer gebruikmaken van het inloopspreekuur van !WOON, de organisatie die hen helpt als ze problemen hebben met hun verhuurder. “Goed dat de Amstelvener nu weer gewoon binnen kan lopen bij !WOON”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Het inloopspreekuur helpt huurders om laagdrempelig onafhankelijk advies te krijgen bij een probleem.”

Het inloopspreekuur was gesloten vanwege corona. De dienstverlening ging via telefoon of digitaal. Fysieke afspraken waren ook nog mogelijk op afspraak. Sinds dinsdag 14 september kan iedereen ook weer zomaar naar binnen lopen bij de inloopspreekuren in wijkcentra Alleman en de Bolder.

De gemeente is sinds maart 2019 een overeenkomst aangegaan met !WOON om huurders in Amstelveen te ondersteunen. Huurders kunnen terecht bij !WOON als ze problemen hebben met hun verhuurder, maar ook met algemene vragen over wet- en regelgeving. In 2020 waren er 1.260 contacten tussen !WOON en huurders. Tussen maart 2019 en eind 2019 waren dat er 995. “De huurdersondersteuning voorziet overduidelijk in een behoefte”, zegt Ellermeijer. 

“!WOON is blij dat de spreekuren weer gewoon op inloop open kunnen en we de vanwege corona opgeworpen drempels weer weg kunnen halen. Ondanks de covid-barrières hebben we, in het eerste halfjaar van 2021, toch al meer dan 700 contacten gehad met inwoners van Amstelveen. We hopen dat mensen ons vanaf nu nog beter weten te vinden”, zegt Sabri El Ballouti van !WOON.

De meeste vragen gaan over de huurprijs en/of bijkomende kosten. Huurders zijn ongerust over de betaalbaarheid van de huurwoning en maken zich soms zorgen over de toekomst, vooral als het inkomen of pensioen niet evenredig meestijgt met de huurprijs. Door de coronacrisis zagen sommige huurders hun inkomsten wegvallen, of hun werk verplaatst worden naar een ander land. Hierdoor nam het aandeel vragen over het beëindigen van de huurovereenkomst en het terugkrijgen van de waarborgsom toe.

INLOOPSPREEKUUR De inloopspreekuren zijn op dinsdagen in Wijkcentrum Alleman tussen 13.00 uur en 14.30 uur. Op woensdagen kunnen mensen terecht in De Bolder tussen 15.30 uur en 17.00 uur.

Stichting !WOON heeft een jarenlange ervaring met het ondersteunen van bewoners en bewonersgroepen. !WOON is bereikbaar via amstelveen@wooninfo.nl of 020-523 01 60. Meer informatie via www.wooninfo.nl/contact/amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie