Ook de VvE van Zeelandiahoeve kan de cursus volgen.
Ook de VvE van Zeelandiahoeve kan de cursus volgen. Aangeleverd

Aan de slag met verduurzaming met gratis cursus ‘VvE’s met Energie’

Wonen

AMSTELVEEN De gemeente biedt in maart en april van dit jaar leden van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) gratis de cursus VvE’s met Energie aan over het besparen van energie binnen een VvE. De cursus wordt gegeven door Synopel Architecten, die de uitdagingen van de energietransitie vertalen naar kansen voor het gebouw.

De cursus is bestemd voor bestuursleden en leden van VvE’s die actief aan de slag willen met verduurzamen en bestaat uit drie bijeenkomsten met de volgende thema’s: Technische aspecten en het maken van een plan; Juridische aspecten, proces en financiën; Energiemix van de toekomst, zonnepanelen, overige onderwerpen. Daarnaast biedt de cursus veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen tussen VvE’s. 

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Het proces van verduurzamen is bij VvE’s vaak een ingewikkeld en langlopend proces. Het Servicepunt Energieadvies is er om VvE’s te begeleiden tijdens de voorbereidingen en de uitvoer van energiebesparende projecten. Ook deze cursus met praktische informatie en tips kan VvE’s helpen om aan de slag te gaan.”

VvE’s gebouwd vóór 1995 zijn maandag 7 en 21 maart en 11 april welkom in Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, Amstelveen van 19.30 tot 22.00 uur. VvE’s gebouwd vanaf 1995 zijn donderdag 17 en 31 maart en woensdag 20 april welkom in de Oude Veiling, Marktstraat 19, Aalsmeer van 19.30 tot 22.00 uur. 

Mocht vanwege dan geldende coronaregels een fysieke locatie niet mogelijk zijn, dan wordt de cursus online gegeven.

AANMELDEN Bij interesse kan er een mail gestuurd worden naar servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl onder vermelding van ‘Cursus VvE’, naam en adres VvE en bouwjaar en aantal belangstellenden, waarna er eind januari een aanmeldingsformulier wordt gestuurd. Via bovenstaand mailadres kunnen ook vragen worden gesteld.

advertentie
advertentie