Afbeelding
Pixabay

Bewoners Westhove niet blij met verwijdering hekken

28 januari 2022 om 09:30 Wonen

AMSTELVEEN De hekken die sinds september 2021 de doorgang naar het wandelpad  achter de huizen aan Westhove hebben afgesloten, worden vandaag, 28 januari, verwijderd. Dat maakte de gemeente deze week bekend. De eigenaren van de betreffende huizen zijn er niet blij mee.

De hekken zijn vorig jaar neergezet omdat bewoners vreesden dat hun veiligheid in het geding zou komen doordat iedereen achter hun woningen langs kon lopen, ook mogelijke inbrekers. Daar kwam nog de overlast bij van loslopende honden die de tuinen in liepen om hun behoefte te doen.

Van de gemeente kregen de bewoners zelfs subsidie om de hekken te plaatsen. Maar later bleek dat de subsidie onterecht was toegekend omdat het hier de afsluiting van een doorlopende wandelroute in de openbare ruimte betrof. De subsidie is alleen bestemd voor hekken in doodlopende gangetjes.

De bewoners vinden dat de situatie onveilig wordt als de hekken verwijderd worden. Als alternatief willen ze de gemeente voorstellen om het pad aan één kant af te sluiten zodat het doodlopend wordt. Afgelopen woensdag gingen ze in gesprek met de gemeente maar kregen niet de antwoorden waar ze op gehoopt hadden. “Er werd alleen gesproken over de plaatsing van boompjes en vuilnisbakken”, aldus de vertegenwoordiger van de bewoners. “Dat geeft een bittere nasmaak, we voelen ons niet gehoord. Wel is er tijdens het gesprek geopperd om uit te zoeken wie de aangewezen persoon bij de gemeente is om met ons in gesprek te gaan. We hebben steeds naar eer en geweten gehandeld en wachten nog steeds op een passende oplossing.”

De burgemeester is vorig jaar ter plekke de situatie gaan bekijken en de plaatsing van de hekken werd in oktober 2021 ook besproken in de Raadscommissie. Lees hier het artikel daarover.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie