Michel Becker, fractievoorzitter Actief voor Amstelveen
Michel Becker, fractievoorzitter Actief voor Amstelveen AVA

AvA boos over niet doorgaan tijdelijke voetgangersbrug over A9

16 mei 2022 om 09:58 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De lokale partij Actief voor Amstelveen (AvA) is boos over het niet doorgaan van de tijdelijke voetgangersbrug over de A9 bij het Bovenlandpand. Hierdoor moeten bewoners van het Keizer Karelpark ook de komende jaren nog kilometers omlopen naar het Stadshart. AvA-fractievoorzitter Michel Becker heeft het college van Burgemeester en Wethouders schriftelijke vragen gesteld over deze kwestie.

‘Afgelopen week werden we onaangenaam getroffen door de mededeling van Rijkswaterstaat dat de tijdelijke voetgangersbrug niet wordt aangelegd. Reden: er is niet voldoende plaats. Een verrassende uitkomst na een lange periode van nadenken en rekenen aan de zijde van de projectleiding aanleg A9. Onbegrijpelijk, in het licht van de moderne technische mogelijkheden in deze tijd. En blijkbaar een makkelijke weg als het moeilijk wordt. Wij vinden het onvoorstelbaar,’ stelt Michel Becker in een toelichting op de vragen. 

Hij heeft zich er ook over verbaasd dat de informatie over het niet doorgaan van de tijdelijke brug door Rijkswaterstaat (RWS) werd verstrekt. ‘De gemeente hield zich opvallend op de achtergrond met eigen informatie aan haar inwoners. Dat had toch wel anders en beter gekund,” stelt AvA. ‘Onbegrijpelijk ook dat de gemeente blijkbaar niet haar invloed heeft aangewend om de desastreuze beslissing van RWS tegen te gaan en constructief naar oplossingen te zoeken.’

AvA wil onder meer van het college weten of het college serieus heeft geprobeerd het besluit van RWS zo te beïnvloeden dat de brug er toch zou komen. De partij wil ook weten of het college het met haar eens is dat het absoluut noodzakelijk is dat de tijdelijke brug er wel komt. AvA vraagt B en W dan ook om invloed uit te oefenen om Rijkswaterstaat te bewegen een adequate oplossing te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie