Afbeelding
Rijkswaterstaat

Tijdelijke voetgangersbrug van steigerbuizen over A9 bij Keizer Karelweg, fietsers via Bovenlandpad

23 augustus 2021 om 15:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Aannemer VeenIX bouwt aan de oostkant van de Keizer Karelweg, ter hoogte van de A9, een tijdelijke voetgangers- en fietsbrug, over oprit 5 richting Holendrecht. Door een tekort aan staal in Nederland, lukt het niet om deze op 30 augustus gereed te hebben.

De fietsbrug langs de Keizer Karelweg wordt gebouwd van stalen elementen. Omdat het materiaal niet op tijd geleverd kan worden, blijft de omleiding via het Bovenlandpad voor fietsers gehandhaafd tot de tijdelijke voetgangers- en fietsbrug gereed is. Voor voetgangers wordt er een tijdelijke brug van steigerbuizen gebouwd. Mindervaliden worden met een pendelbus van noord naar zuid en vice versa gebracht.

VOETGANGERS De route voor voetgangers volgt de groene lijn op onderstaande afbeelding. De tijdelijke brug wordt over de oprit richting Holendrecht geplaatst. De brug is niet geschikt om met een fiets aan de hand overheen te gaan. Fietsers worden omgeleid via het Bovenlandpad.

PENDELBUS MINDERVALIDEN De pendelbus rijdt via de Keizer Karelweg van noord naar zuid en vice versa. De op- en uitstaplocaties zijn in het busstation van het Stadshart en aan de Burgemeester Rijnderslaan. Dit is aangegeven met de paarse stippen op onderstaande afbeelding. De pendelbus is te herkennen aan het VeenIX logo op de ramen. Er is geen tijdschema, de busjes staan klaar voor vertrek.


Rijkswaterstaat

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie