De zes ontwerpen voor de viaductwand.
De zes ontwerpen voor de viaductwand. Gemeente Amstelveen

Amstelveners kunnen tot 3 mei stemmen op kunstwerk A9-viaduct Beneluxbaan

13 april 2022 om 12:45 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Het is vanaf nu mogelijk om te stemmen op het toekomstige kunstwerk dat op de wanden komt, van het viaduct van de A9 over de Beneluxbaan. Dit kan via het participatieplatform Denk Mee. Inwoners van Amstelveen kunnen kiezen uit zes ontwerpen. Het ontwerp met de meeste stemmen is vanaf 2026 te zien onder het viaduct.

In september vorig jaar deden de gemeente en Rijkswaterstaat een oproep om een ontwerp voor deze onderdoorgang in te sturen om de locatie in de toekomstige situatie een prettige uitstraling te geven. Een belangrijke voorwaarde van het ontwerp was het terug laten komen van een Amstelveengevoel. Daarnaast moest het ontwerp uit tegels bestaan zodat het niet te veel ruimte inneemt van de constructie van het viaduct.

In totaal werden veertig ontwerpen ingediend. Een jury, bestaande uit de gemeentelijke stadsbouwmeester, een lid van de Adviescommissie Beeldende Kunst Amstelveen en afgevaardigden vanuit Rijkswaterstaat, VeenIX en de gemeente, beoordeelden de binnengekomen ontwerpen. Zij keken onder anderen naar (technische) haalbaarheid van het ontwerp, de inpasbaarheid binnen het A9-project en de ontwerpkwaliteit. Uiteindelijk zijn er zes ontwerpen geselecteerd. Van die zes wordt het ontwerp dat de meeste stemmen krijgt gerealiseerd.

STEMMEN ONLINE Op het participatieplatform Denk Mee zijn de zes ontwerpen met bijbehorende beschrijving te vinden. Alle Amstelveners kunnen stemmen door een like (duim omhoog) te geven voor één van de ontwerpen. Daarnaast is er een tijdelijke expositie bij belevingscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, boven de bibliotheek). Hier worden de ontwerpen en beschrijvingen tentoongesteld. Medewerkers van InZicht kunnen bezoekers ter plaatse helpen met het online stemmen. Stemmen kan tot dinsdag 3 mei.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie