Afbeelding
Aangeleverd

Burgemeester roept Amstelveners op te gaan stemmen: ‘Elke stem telt’

9 maart 2022 om 17:45 Politiek

AMSTELVEEN Woensdag 16 maart kunnen Amstelveners hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Op 14 en 15 maart kan dat op enkele stembureaus vervroegd. Burgemeester Tjapko Poppens vindt het belangrijk dat er veel Amstelveners gaan stemmen. “De gemeenteraad is het hoogste orgaan van de gemeente en neemt besluiten over zaken die de directe woon- en leefomgeving van inwoners aangaan. Het is belangrijk dat de gemeenteraad een goede afspiegeling van de samenleving is. Denk niet: mijn stem maakt niet uit. Elke stem telt!”

De burgemeester en de griffier gingen daarom op 8 maart met een koffiekar de biologische markt op om inwoners op te roepen om te gaan stemmen. 

KIESKOMPAS In Amstelveen doen 12 partijen mee aan de verkiezingen. Voor mensen die nog niet weten op welke partij ze gaan stemmen, is een kieskompas ontwikkeld waarmee de standpunten van verschillende partijen met elkaar vergeleken kunnen worden. Kijk op amstelveen.kieskompas.nl.

LIJSTTREKKERSDEBAT Op vrijdag 11 maart zijn de politieke partijen weer op de markt in het Stadshart en die vrijdagavond vindt van 20.00 uur  tot 21.30 uur een lijsttrekkersdebat plaats waarin partijen met elkaar in debat gaan over onderwerpen die in Amstelveen spelen. Het debat wordt gehouden bij The International School of Amsterdam, Sportlaan 45. Belangstellenden zijn welkom. Aanmelden is niet nodig maar er kunnen maximaal 200 mensen in de zaal. Het l?sttrekkersdebat is ook online te volgen. Ga hiervoor naar ris2.ibabs.eu/amstelveen. Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op amstelveen.nl/verkiezingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie