Volgens de planning wordt maandag het beweegbare brugdek geplaatst.
Volgens de planning wordt maandag het beweegbare brugdek geplaatst. Monique Sons/BDU

Noordelijke brug bij Ouderkerk klaar voor inhijsen beweegbaar brugdek

6 januari 2022 om 17:30 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De werkzaamheden voor de nieuwe Brug Ouderkerk zijn in volle gang. Door de bouw van de noordelijke brug is er al veel veranderd, ook in de omgeving. Zo zijn er rijbanen en fietspaden verlegd om het kruispunt van Hogereinde met de Burgemeester Stramanweg aan te passen aan de toekomstige situatie.

 Als de bouw volgens plan verloopt zou de brug eind maart 2023 klaar moeten zijn. Voor de komende tijd heeft aannemerscombinatie Brug Ouderkerk de volgende werkzaamheden in de planning staan.

Het jaar begint met het afbouwen van de noordelijke brug. Provincie Noord-Holland meldt dat maandag 10 januari het beweegbare deel van de noordelijke brug zal worden ingehesen vanaf het land. Deze brugval is 20 meter lang en 10 meter breed. Het verkeer op de N522 en de aansluitende wegen ondervinden hier minimale hinder van en kunnen gebruik blijven maken van de wegen. Het vaarverkeer is gestremd tot eind januari. 

Op 12 januari wordt het trafo-huisje op Hoger Einde-Zuid geplaatst. De maanden januari en februari worden verder gebruikt om metselwerk op de noordelijke brug (bij het wegdek) en bij de technische ruimte uit te voeren.
In maart worden de werkzaamheden op de noordelijke brug afgerond en begin april is de noordelijke brug gereed. Het verkeer wordt dan omgezet van de zuidelijke naar de nieuwe noordelijke brug. Vervolgens wordt de bestaande brug gesloopt en kan begonnen worden met de bouw van de nieuwe zuidelijke brug.

Die werkzaamheden en het aansluiten van wegen en fietspaden zal naar verwachting duren van april tot en met maart 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie